Tuorein sisältö

People's Daily -lehdessä julkaistu myönteinen kirjoitus videopeleistä povaa varovaista muutosta Kiinan peliteollisuuteen - osakkeet ampaisivat välittömästi nousuun

17.11.2022 klo 22.00 | Luettu: 689 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Kuva: Scopio / Ada Ruiz

Kiinan kommunistisen puolueen People´s Daily -lehdessä on julkaistu artikkeli videopeleistä, joka saattaa olla lähtölaukaus uuteen tulevaisuuteen. Kiinassa on tähän saakka suhtauduttu hyvin varauksella ja jopa negatiivisesti videopeleihin ja pelialaan. Maassa on esimerkiksi voimassa laki, joka määrää että erityisesti alle 18-vuotiaille peliajan, joka on kolme tuntia viikossa. Lisäksi Kiina säätelee valtiotasolta pelialanyritysten toimintaa, joka koskee esimerkiksi Tencentiä ja NetEasea.

Nyt julkaistu myönteinen kirjoitus videopeleistä ei ole mikä tahansa artikkeli, sillä myönteisen pääkirjoituksen julkaiseminen Kiinan valtion päivälehdessä on merkittävä asia.

Pääkirjoituksessa puhutaan muun muassa videopeliteollisuuden potentiaalisesta arvosta ja sen tutkimisen tärkeydestä. Lisäksi kirjoituksessa puhutaan, kuinka EU suhtautuu pelialaan hyvin myönteisesti antamalla alalle mm. taloudellisen, teknologisen ja kulttuurisen arvon.

Lehden julkaisun jälkeen Kiinan peliosakkeet lähtivät välittömään nousuun. Mitä ilmeisemmin kirjoitus sai ihmiset uskomaan siihen, että Kiinan asenne videopeliteollisuuteen saattaisi muuttua myönteisemmäksi.

Alla TheRealJoshYe:n julkaisema twiitti.Lähde:

PC Gamer, The Gamer, People's Daily

Aiheeseen liittyvät uutiset:

Kiina rajoitti lasten peliajan tarkasti tiettyihin kolmeen tuntiin viikossa - "henkinen oppiumi" kuriin
Kiinan hallitus estää jatkossa lapsia striimaamasta ja lahjoittamasta rahaa sisällöntuottajille

V2.fi | Miia Lyyra
< Xbox Game Pass Ultim... Splinter Cellin 20-v... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova