Tuorein sisältö

Microsoft vahvisti tarjoavansa virallista sopimusta Call of Duty -pelisarjan pitämiseksi PlayStation-konsoleilla varmistaakseen Activision Blizzard kauppojen hyväksymisen

06.12.2022 klo 22.30 | Luettu: 625 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenMicrosoftin johtaja Brad Smith on Wall Street Journal -lehdessä julkaistussa mielipidekirjoituksessa vahvistanut teknologiajätin tarjoavan Sonylle 10-vuotista "laillisesti sitovaa" sopimusta Call of Duty -pelisarjan pitämiseksi PlayStation-konsoleilla.

Kyseessä on Microsoftin viimeisin yritys varmistaa jättimäisen 68,7 miljardin dollarin Activision Blizzard kauppojen toteutuminen, sillä kilpailuviranomaiset Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Euroopan Unionissa ovat ottaneet pelijulkaisijan ostotarjouksen tarkempaan tarkasteluun.

Viimeisempien huhujen mukaan Yhdysvaltain kauppakomissio on pehmentänyt kantaansa, etenkin Microsoftin lupausten jälkeen ja tällä hetkellä vaikuttaa todennäköiseltä, että kaupat tulevat saamaan todennäköisesti hyväksynnän.

Koska valtaosa Sonyn esittämästä kritiikistä kauppaa kohtaan on suuntautunut juurikin mahdollisuudesta huippusuositun Call of Duty -pelisarjan muuttumisesta Xbox-konsoliyksinoikeuspeliksi, niin Microsoftin uskotaan olevan valmiita tekemään myönnytyksiä kauppojen varmistamiseksi Euroopan Unionissa. Mukaan lukien juurikin ehdotettu 10-vuotinen sopimus pelisarjan pitämisestä myös Sonyn alustoilla.

Microsoftin suurkaupat ovat saaneet myös tukea kenties yllättävältä taholta, sillä The Hill -sivusto on julkaissut kauppojen puolesta puhuvat mielipidekirjoituksen media-alan työntekijöiden suurimman ammattiliiton Communications Workers of American johtajalta Chris Sheltonilta.

Ammattiliiton johtajan mukaan Microsoft on luvannut olla puuttumatta jatkossa työntekijöiden mahdollisiin ammatillisiin järjestäytymisyrityksiin, toisin kuin mistä Activision Blizzardia on aiemmin syytetty. Aiemmin tänään sadat työntekijät Microsoftin omistamalla pelijulkaisija Zenimaxilla ilmoittivat järjestäytyneensä ammattiliiton osaksi, joten CWA:n johtajan puhuisessa saattaa olla perää.

Toisaalta tällä viikolla pelinkehittäjä Blizzardilla työskentelevät Diablo-pelitestaajat onnistuivat myös äänestämään kyseiseen ammattiliittoon liittymisen puolesta mutta ilmeisesti prosessi on ollut huomattavasti työläämpää ja saanut enemmän vastustusta julkaisijan puolelta, kuin mitä esimerkiksi Zenimaxilla.

Microsoft ja Activision Blizzard ovat ilmoittaneet, että uskovat kauppojen olevan lyöty lukkoon ensi vuoden puoleenväliin mennessä, joten nyt nähtäväksi jääkin auttavatko Microsoftin tekemät lupaukset sekä ammattiliitoilta saama tuki varmistamaan kauppojen saavan hyväksynnän valvontaviranomaisilta.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Ensi vuonna lukuiste... Odotettu ominaisuus ... >

Keskustelut (3 viestiä)

makeri

07.12.2022 klo 06.12 11 tykkää tästä

alkaa microsoft olla epätoinen kun xbox roskapöntöt eivät mene millään kaupaksi ja tämäkin viimeinen oljenkorsi on kaatumassa.
lainaa
titityy

07.12.2022 klo 08.21 5 tykkää tästä

no pleikku sitten myös avaa omat yksinpelit mestari xbox konsoleille mutta turha luulla että ahne sony tekee sen koska sony roska haluaa epäreilulla kilpailulla voittaa mestarin xboxin.toki muitten pitää julkaista pelit pleikulle.kaupat kiinni eikä mitään nöyrystelyjä nipponeille.
lainaa
Penan_broidi

07.12.2022 klo 16.15

Sinänsä huvittavaa kuinka Sony itkee multiplättärien perään vaikka omat ip:t on kuitenkin huippuluokkaa verrattuna MS:n kurap*skaan. Ilmeisesti CoDit ne konsolit kuitenkin myy.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova