Tuorein sisältö

Epic Games joutuu maksamaan yli 500 miljoonan dollarin edestä erilaisia sakkomaksuja - yhtiö rikkoi mm. tietosuojalakia

19.12.2022 klo 22.00 | Luettu: 1603 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Gamesindustry.biz-sivusto uutisoi, kuinka Epic Games joutuu maksamaan Yhdysvaltain kauppakomissiolle (FTC) “sakkomaksuja” yli 500 miljoonan dollarin edestä.

FTC:n mukaa Epic Gamesin maksut koostuvat kahdesta summasta, joista ensimmäinen koskee lakia alle 13-vuotiaiden henkilötietojen laittomasta keräämisestä ja ääni- sekä tekstichatin tarjoamisesta oletusarvoisesti lapsille ja nuorille. Tästä sanktiomaksua kertyy 275 miljoonaa dollaria. Jo aiemmin Epic Gamesin työntekijät olivat vaatineet yritystä tekemään chateista valinnaisia, mutta Epic Games oli viivyttänyt ominaisuuksien muuttamista. Uutisen mukaan lapset ja nuoret olivat kokeneet chateissa seksuaalista häirintää ja ahdistelua.

245 miljoonan dollarin “sakko” puolestaan tulee siitä, kuinka pelaajat ovat tahattomasti tehneet ostoksia Fortnite-pelissä kehittäjien asettamien valikkorakenteiden vuoksi. Epic Games oli asetellut namiskat niin, että pelaajien oli mm. mahdollista tehdä ostoksia vahingossa herättäessään konsolia virransäästötilasta. Lisäksi Epic Games mahdollisti virtuaalivaluutan ostamisen ilman vanhempien/kortinhaltijan lupaa. FTC:n mukaan Epic Games ei myöskään vastannut hyvityshakemuksiin. 245 miljoona dollaria käytetäänkin asiakkaiden ostosten hyvityksiin.


V2.fi | Miia Lyyra
< Hideo Kojima kehuu s... Kiinaan sijoittuvast... >

Keskustelut (2 viestiä)

lökjfgojök

19.12.2022 klo 22.35 1 tykkää tästä

Nosiis ensinnäkin monesti noi nuoret on niitä jotka harjoittavat tätä seksuaalista häirintää ja ahdistelua sen mä voin luvata kautta mun pienten pallojen ja toisekseen nuo "vahinko" ostokset on todennäköisesti tehty tahallaan mutta kun on pitänyt selittää asiaa vaikka vanhemmille joidenka rahat ovat hävinneet niin se on ollut "vahinko". No mä annan tästä esimerkin ja tämä on true story vannon tämänkin kautta pallojen; Olin töissä nuorisokahvilassa missä 12v fortinte -pelaaja oli hajottanut teeveensä fortnitesession jälkeen mutta selittänyt asian vahinkona.

Tuo raha nyt on muutenkin tienattu takaisin aika nopeaa.
lainaa
sdff

20.12.2022 klo 05.02 1 tykkää tästä

Mitä EU edellä, sitä FTC perässä. Haaskalinnut.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova