Tuorein sisältö

Seksuaalivähemmistöt suutahtivat Microsoftille

25.05.2008 klo 21.27 | Luettu: 4707 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Microsoftin päätös vaatia theGAYERgamer-nimimerkin ja Richard Gaywoodin käyttämän RichardGayWood-nimimerkin vaihtamista Xbox Livessä on nostanut seksuaalivähemmistöjen pelaavat edustajat varpailleen. Lesbian Gamers -blogin kirjoittaja ihmettelee miksi Microsoftin mielestä sana "gay" viittaa automaattisesti seksuaalisuuteen ja miksi sanalle annetaan heti negatiivinen leima. Kirjoittajan mukaan sanan kieltäminen pelaajan nimimerkeissä ainoastaan lisää homofobiaa.

GayGamer puolestaan ei osaa oikein päättää onko Microsoftin päätös hyvä vai huono. Hänen mukaansa internetin tyhjäpäät keksivät kyllä mitä moninaisempia huonoja nimimerkkejä sanan "gay" ympärille, mutta toisaalta Richard Gaywood joutuu elämään nimensä ja siihen liittyvien konnotaatioiden kanssa muutenkin joka päivä myös Xbox Liven ulkopuolella.

Lähde: GamePolitics

V2.fi | Matti Lintula
< Vallan omituisia Met... Wii-kuntoilua voi ha... >

Keskustelut (3 viestiä)

Niilomaan

Rekisteröitynyt 03.11.2007

25.05.2008 klo 23.14

Hmm.. Sensuuria. Mielestäni edes niinkin idioottimainen kommentti kuin anonyymi "hintit kuolkaa" ei välttämättä pitäisi tulla poistetuksi. Tosin onhan se aikalailla aiheeseen liittymätön ja mitään tarjoamaton.

Oikeastaan niin kauan kun sen anonyymisti sanoo eikä se mitään tarjoa, niin poisto on oikeutettua. Kait.
lainaa
jehu

Rekisteröitynyt 10.04.2007

26.05.2008 klo 13.30

Uutiskuvalle tässä eniten tuli taas naurettua. Sopii hyvin :D
lainaa
Note

Moderaattori

Rekisteröitynyt 18.05.2007

26.05.2008 klo 14.50

Jos preferoimaansa rappua pitää mainostaa lempinimessään maailmanlaajuisessa verkossa, niin identiteettiongelma on kyllä syvemmällä kuin pelikonsolin filttereissä. Herra Gaywood taas ottaa tässä vain oman annoksensa sivullista vauriota, minkä varmaan hyvin myös ymmärtääkin teinien laajan sanavaraston tuntien.

Eipä kyseinen 'kohu' nyt toisaalta uutisaiheena yllätä.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova