Tuorein sisältö

Atomic Heart -kehittäjien lausunto Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan kerää kritiikkiä

17.01.2023 klo 18.00 | Luettu: 2209 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Venäläisen Mundfishin kehittämä Atomic Heart julkaistaan kauppapaikoille helmikuussa, mutta jo nyt peli on joutunut useasti kritiikin kohteeksi. Atomic Heartissa pelaaja astuu KGB-agentin saappaisiin vaihtoehtoisessa Neuvostoliitossa, jossa Neuvostoliitto voitti natsi-Saksan toisessa maailmansodassa.

Jo aiemmin uutisoimme, kuinka marraskuussa VK:n järjestämä pressitilaisuus herätti kritiikkiä. Pressitilaisuuden teemana oli “Neuvostoliitto”, mikä näkyi paikalla sisustuksessa, minkä lisäksi esillä oli nähtävillä iskulauseita.

Nyt kehittäjät ovat saaneet uutta kritiikkiä, kun yhtiö kommentoi yleistä keskustelua omalla Twitter-tilillään. Kolmen vastauksen mittaisessa viestissä Mundfish vakuuttaa, että he ovat globaali tiimi, joka haluaa tehdä peliä kaikille pelaajille. Lisäksi he kertovat olevansa ihmisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan ja edistävänsä rauhaa. He eivät kuitenkaan halua kommentoida politiikkaa tai uskontoa. Lopuksi yhtiö kertoo, että se suhtautuu spämmääjiin tiukasti, eikä suvaitse roskapostin lähettäjiä. Eikä myöskään loukkaavaa tai vihamielistä käytöstä.

Mundfishin twiitit ovat herättäneet kritiikkiä. Yhtiön lausuntoa on kommentoinut myös Remedyn Sergey Mohov, joka otti kantaa myös aiempaan pressitilaisuuteen. Tällä kertaa Mohov kysyy omassa twiitissään, mitä yhtiö mahtaa tarkoittaa sillä, ettei se hyväksy väkivaltaa ihmisiä kohtaan.

Jo useiden kuukausien ajan aiheesta keskustelijat ovat halunneet tietää, onko Atomic Heartin kehittäjät ottaneet vastaan Venäjän hallitukselta rahaa. Lisäksi osa pelaajista on kiinnostunut siitä, onko Atomic Heart käynyt läpi Venäjän sensuurilait. Kehittäjät eivät ole suoranaisesti kommentoineet väitteitä.





V2.fi | Miia Lyyra
< Sonyn tuoreella trai... Sony julkaisi listan... >

Keskustelut (4 viestiä)

ckhjkj

17.01.2023 klo 23.49 4 tykkää tästä

Kgp agentti joka ei hyväksy väkivaltaa ihmisiä kohtaan... vaissojaaha.

Ensinnäkin tällä maailmanpoliittisella tilanteella on ehkä huonoin ajankohta julkaista mitään venäjään liittyvää saati sitten peliä missä pelataan kgp agenttina maailmassa missä venäjä on voittanut jotain. Toiseksi se mitä venäjän nimissä tällä hetkellä tehdään ukrainassa on todella järkyttävää. Kolmanneksi tällaisia julkaisuja suosittelen boikotoimaan näistä syistä ja neljänneksi voisin luvata, että ovat saaneet jonkinmoista rahoitusta suoraan propagandan nimissä.

Terveisiä ylläpidolle; yritin olla viestissäni asianmukainen ja toivon kommentin jäävän voimaan.
lainaa
destev

18.01.2023 klo 11.32

ckhjkj kirjoitti:
Kgp agentti joka ei hyväksy väkivaltaa ihmisiä kohtaan... vaissojaaha.

Mun lukutaito vähän ontuu. Kertoisitko missä kohtaa tässä artikkelissa tai alkuperäisessä twiitissä kerrotaan mitään pelihahmosta ja sen suhtautumisesta väkivaltaan?
lainaa
cmccbm

18.01.2023 klo 14.06

destev kirjoitti:
ckhjkj kirjoitti:
Kgp agentti joka ei hyväksy väkivaltaa ihmisiä kohtaan... vaissojaaha.

Mun lukutaito vähän ontuu. Kertoisitko missä kohtaa tässä artikkelissa tai alkuperäisessä twiitissä kerrotaan mitään pelihahmosta ja sen suhtautumisesta väkivaltaan?


Harjoitus tekee mestarin.
lainaa
owyspndpabfja

18.01.2023 klo 18.18

nojaa jenkeis on tehty pelei irakin sodasta ym niiden ollessa viela paalla et ei tas mitaan erikoista oo mut ei tota osta kun venajafanit
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova