Tuorein sisältö

Korealainen kalenterisovellus vahvisti olevansa Steamin odotetuimpiin kuuluvan The Day Before -pelin nimikiistan taustalla

26.02.2023 klo 11.00 | Luettu: 636 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenSteam-kauppapaikan toivelistojen kärkisijoilla pitkään sinnitellyt zombiselviytymispeli The Day Before joutui viime kuussa kohun keskelle, kun pelinkehittäjä Fntastic päätyi viivästyttämään pitkään luvatun pelikuvaa sisältävän trailerin julkaisua.

Kohu paisui lopulta niin suureksi, että osa pelin faneista alkoi epäilemään koko pelin olemassaoloa, varsinkin kun pelaajat kokivat pelinkehittäjän antamat tiedot liittyen kiistaan pelin nimeä koskien olivat epämääräisiä. Pelistudio kuitenkin päätyi lopulta julkaisemaan 10 minuuttia pelikuvaa sisältäneen trailerin helmikuun alussa mutta osa trailereista poistui pian netistä tekijänoikeusvaatimusten vuoksi yhdessä pelin virallisen Steam-sivun kanssa.

Pelistudio syytti tapahtuneesta korealaista kalenterisovellusta, jolla ei Fntasticin kanssa ole mitään tekemistä pelien kanssa ja syytti kalenterisovelluksen tekijää The Day Before -tavaramerkin rekisteröimisestä juuri ennen pelin virallista julkistusta vuonna 2021.

Nyt kuitenkin Eurogamer-sivusto on saanut asiaan vielä hieman lisää selvyyttä ottamalla yhteyttä kyseisen kalenterisovelluksen tekijään, joka on kertonut pelisivustolle oman puolensa nimikiistaa koskien. Korealaisten kehittäjien mukaan The Day Before -sovellus on julkaistu jo vuonna 2010 ja sovelluksella olisi jo yli 40 miljoonaa latausta. Lisäksi kehittäjät kertovat rekisteröineensä The Day Before -tavaramerkin jo vuonna 2015 Koreassa ja nykyään omistavansa sen myös Yhdysvalloissa, Kiinassa, Venäjällä, Japanissa, Vietnamissa ja EU:ssa.

Tämän perusteella korealainen kalenterisovellus olisi siis ollut saatavilla ja omistanut oikeudet nimeen jo vuosia ennen zombiselvitysmispelin julkistusta. Ainakin Eurogamerille antamassaan lausunnossa korealaiset kehittäjät kertovat haluavansa löytää ratkaisun nimikiistaan mahdollisimman nopeasti, jotta sovelluksen käyttäjät voivat jatkaa sen käyttöä huolehtimatta liikaa.

On siis mahdollista, että pelistudio ja sovelluskehittäjät löytävät neuvottelemalla ratkaisun nimikiistaan mutta on tietenkin myös mahdollista, että The Day Before -peli tulee muuttamaan nimensä ennen pelin marraskuun julkaisupäivää.
Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< V2.fi:n laiteuutiset... Capcom panostaa näyt... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova