Tuorein sisältö

Pelin rikkovia bugeja ja ahneiksi haukuttuja mikromaksuja - Blood Bowl 3 sai pelaajilta murskaavan vastaanoton

26.02.2023 klo 17.30 | Luettu: 1095 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Veristä urheiluviihdettä tarjoava Blood Bowl 3 -peli ilmestyi lopulta lukuisten viivästysten jälkeen tällä viikolla mutta pelin saama vastaanotto sen faneilta on ollut kaikkea muuta kuin positiivinen ja pelin arvioista Steam-kauppapaikassa 73 prosenttia on tällä hetkellä negatiivisia.

Erityisesti peli on saanut pelaajilta kritiikkiä sen teknisestä toteutuksesta ja pelin rikkovista bugeista. Pelin verkkomoninpelistä puuttuu esimerkiksi kokonaan mahdollisuus liittyä takaisin peliin jos yhteys pelin palvelimille katkeaa ja ilmeisesti näin käy usein, sillä palvelimet eivät pelaajien mukaan ole erityisen vakaita.

Blood Bowl 3 myös kärsii pelaajien mukaan lukuisista erilaisista pelitilanteen kokonaan hyydyttävistä tai pelin kokonaan kaatavista bugeista mutta kritiikkiä saa myös pelin puuttuvat tai toistaiseksi käyttöönottamattomat etukäteen mainostetut ominaisuudet.

Näiden lisäksi lukuisat kommentit kritisoivat pelin uusia mikromaksuja, joita on kutsuttu ahneiksi ja huonosti toteutetuiksi. Yksi isoimmista ongelmista on se, että mikromaksuilla hankittavat kosmeettiset lisäesineet ovat käytettävissä ainoastaan yhdelle pelaajalle koko joukkueesta ja tämä on tullut yllätyksenä myös pelin kalliimman erikoisversion sekä sen sisältämät lisäasut ostaneille pelaajille.

Pelinkehittäjä Cyanide Studios on vastannut pelaajien kritiikkiin koskien erityisesti pelin rahastusmallia, joka pelistudion mukaan on "reilu, palkitsevat ja vapaaehtoinen". Tämän lisäksi pelinkehittäjät lupaavat pelin palvelinten saaneen päivityksen, jonka pitäisi parantaa niiden vakautta ja pyrkivän myös päivittämään pelin muita bugeja.

Vähemmän yllättäen pelaajat eivät ole olleet erityisen innoissaan pelistudion vastauksesta etenkin mikromaksuja koskien ja ovat jatkaneet pelistudion kritisoimista tiedotteen kommenteissa.

Ottaen huomioon, että Blood Bowl -pelisarja, kuten sen alkuperäinen miniatyyriversiokin, ovat lähtökohtaisestikin pienemmän mutta erittäin intohimoisen pelaajakunnan pelejä, niin jää nähtäväksi kuinka hyvin pelisarjan viimeisin osa onnistuu vakuuttamaan pelaajat käyttämään aikaa ja rahaa peliin.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Capcom panostaa näyt... Ei mitään välivuosia... >

Keskustelut (1 viestiä)

Veripalloukko

27.02.2023 klo 14.33

Erään isomman liigan discordia lueskellessa, twitch striimaajia seuratessa ja arvosteluita katsellessa... Osuvin kommentti on ehkä se, että jopa yhden miehen fanipeleihin kohdistuu enemmän odotuksia nykypäivänä, kuin mihin BB3 on yltänyt. Kai se on siedettävä vanhojen sääntöjen clawpomb metaa vielä hamaan tulevaisuuteen saakka.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova