Tuorein sisältö

Konami jatkaa uutta panostamista peleihin - legendaarinen pelifirma ilmoitti perustaneensa Osakaan uuden pelistudion

03.04.2023 klo 22.00 | Luettu: 541 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen


Tänä vuonna 50 vuotta täyttänyt ja lukuisista legendaarisista pelisarjoista tunnettu japanilainen Konami on pitkälti viettänyt viime vuosikymmenen julkaisemalla mobiili- ja pachinkopelejä, mutta pelifirma on nyt parin vuoden aikana alkanut panostamaan jälleen uudestaan myös isompiin pelituotantoihin.

Viimeisin merkittävä panostus on uusi Osakassa sijaitseva pelistudio nimeltään Konami Osaka Studio, joka tulee Konamin mukaan olemaan "ympäristö, jossa pelinkehittäjät voivat vapauttaa täyden potentiaalinsa" ja pelistudion mantrana tuleekin olemaan "pelinluojat ensin".

Pelistudio tulee Konamin mukaan olemaan varusteltu liikkeenkaappausteknologialla sekä täydellä äänistudiolla, joka mahdollistaa laajamittaisen tuotekehityksen. Pelistudion tarkoituksena on auttaa Konamia pitämään yllä kestävää kasvua seuraavat 50 vuotta.

Osakassa sijaitsevan uuden pelistudion lisäksi Konami on myös panostamassa seuraavan sukupolven tuotekehitykseen, sillä pelifirmalla on rakenteilla Tokioon vuodeksi 2025 valmistuva uusi Konami Creative Front Tokyo Bay -niminen tutkimus- ja tuotekehityskeskus.

Viime vuosina Konami on antanut useiden tunnettujen pelisarjojensa, kuten Silent Hillin ja Castlevanian, kehityksen ulkopuolisille tahoille ja sen omat julkaisut, kuten eFootball 2022, eivät ole olleet aivan täysosumia.

Kuitenkin viimeisimmän tiedon valossa vaikuttaa siltä, että Konami tulee itse entistä enemmän jälleen palaamaan pelinkehityksen pariin, joten nähtäväksi jää tullaanko esimerkiksi Metal Gear -pelisarjan paluu näkemään piakkoin sekä millaiselta se tulee näyttämään ilman pelisarjan luojaa ja pitkäaikaista ohjaajaa Hideo Kojimaa.

Lähde: VGC

V2.fi | Mikko Seppänen
< Huhujen mukaan Sony ... Videoarvostelu: Finn... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova