Tuorein sisältö

Videoarvostelu: Finnish Army Simulator osa 1 - ensimmäiset kiisselijarrut

04.04.2023 klo 09.00 | Luettu: 1051 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Finnish Army Simulator on lumoava junakolari, samaan tapaan kuin My Summer Car. Se on epäpeli,antipeli, joka tekee rehellisesti sitä aivan omaa juttuaan. Se ei ole komedia, vaikka siinä onkin kuivakkaa huumoria. Se ei ole hauska, elleivät inttijutut huvita riittävän pitkän etäisyyden päästä nähtynä. Se ei ole viihdyttävä, ellei sitten tykkää pitkistä tylsyyden hetkistä, joita seuraa lyhyt paniikinomainen toiminta ja härdäys. Ehkä juuri kaikista näistä syistä se on niin…. No, viihdyttävä. Ei siitä voi muutakaan kuvausta keksiä kuin että omituisen viihdyttävä.

Inttisimulaattori kuvaa armeijaan astuvan alokas Nönnönnöön ensimmäisiä päiviä intin harmaissa. Se on kököhkösti ja ihanan amatöörimäisesti rakennettu B-luokan peli, joka saa hylsyn visuaaliselta anniltaan ja tekniikaltaan mutta kympin sisällöstään. Se on suureen varuskuntaan sijoittuva avoimen maailman peli, jossa ei avoimesti mekasteta vaan mennään just sinne ja silloin kuin esimies käskee. Se on myös pöljä sosiaalinen simulaatio, lähes ihmiskoe, jossa näkee ihanan kärjistetysti yhden asepalveluksen omituisimmista puolista: voiko tällaisia ihmisiä oikeasti olla ja jos voi, miten ne pystyvät hengittämään?

Olen pelannut hissukseen lisää oheisen videon jälkeenkin. Jokainen pelihetki on kuin astuisi autoon, jonka tietää olevan romuna, jonka mankkaan on jumiutunut Tauskin kasetti ja jolla todennäköisesti päätyy ojaan. Mutta silti peli on pakko käynnistää. Vakaan harkinnan jälkeen.


Suora linkki: https://youtu.be/wc7RY_oAN-I
Saa kanavan tilatakin
Lisää Extra Life -videoita
Ps. Tilaa hyvä lehti, jos et ole jo? http://retrorewind.fi/tilaa

Checkpoint TV esittää
(C) 2023 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Spiikki & toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Fapahtaja

Finnish Army Simulator
Tekijä / julkaisija: Please Be Patient
Alustat: PC
https://finnisharmysimulator.com/

Lisää Extra Life -videoita
V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Konami jatkaa uutta ... Videoarvostelu: Cave... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova