Tuorein sisältö

Sony joutuu korvaamaan Itävallassa FIFA-pelaajan lootbox-ostokset

17.05.2023 klo 22.00 | Luettu: 899 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Itävaltalainen tuomioistuin Hergamor-alueella tulkitsi tämän vuoden maaliskuussa FIFA-pelisarjan suositun FIFA Ultimate Team -pelitilaan myytävien korttipakettien rikkovan maan uhkapelilainsäädäntöä.

Päätöksestä uniikin teki kuitenkin se, että maksumieheksi oikeuden päätöksessä ei ollut joutumassa pelin julkaisija EA vaan Sony, jonka PlayStation Storen kautta korttipaketit oli ostettu. Oikeudenpäätös ei kuitenkaan ollut vielä sitova sillä Sonylla oli mahdollisuus valittaa päätöksestä korkeampaan oikeusasteeseen.

Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että syystä tai toisesta Sony oli jättänyt päätöksestä valittamisen väliin ja saksalaisen GamesMarkt-sivuston mukaan Sony on nyt joutumassa hyvittämään oikeuskanteen nostaneen alaikäisen pelaajan lootbox-ostoksia 338,26 euron edestä.

Summa ei sinänsä ole suuri mutta oikeuskannetta hoitanut asianajajatoimisto Padronus kertoo satojen pelaajien ottaneen yhteyttä firmaan ja olemaan valmis hakemaan korvauksia lootboxeista.

Sony tai EA ei ole kommentoineet asiaa julkisesti mutta nähtäväksi jää mitkä tulevat olemaan konsolifirman seuraavat toimet, sillä Sony tuskin haluaa jäädä maksuvastuuseen muiden peleihin tehtävistä mikromaksuista.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Sony esittelee ensi ... Take-Twon rahapuheet... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova