Tuorein sisältö

Itävaltalainen tuomioistuin totesi FIFA:n lootboxien rikkovan uhkapelilainsäädäntöä - maksumieheksi voi kuitenkin joutua Sony

06.03.2023 klo 20.30 | Luettu: 667 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenEA:n suosittu FIFA-pelisarja on viime vuosina joutunut useiden viranomaisten silmätikuksi sen FIFA Ultimate Team -pelitilan sisältämien lootbox-tyylisten korttipakettien vuoksi. Pelijulkaisija on muun muassa onnistunut kumoamaan Hollannin korkeimmassa oikeudessa sille asetetun 10 miljoonan euron uhkasakot mutta viimeisimmässä oikeusjutussa Itävallan käräjäoikeus totesi FIFA:n lootboxien rikkovan maan uhkapelilakeja.

Tosin tällä kertaa oikeudessa ei ollut kuitenkaan edustettuna pelinkehittänyt ja julkaissut EA vaan Sony, sillä oikeuskanteen nostaneet käyttäjät olivat ostaneet lootboxit PlayStation Storen kautta ja täten käyttäjien ostosopimukset olivat Sonyn kanssa luotuja.

Saksalaisen GamesWirtschaft-sivuston mukaan Hermagor-alueen käräjäoikeus tulkitsi FUT-pelitila korttipakettien olevan laitonta uhkapelaamista, sillä pelaajilla on mahdollisuus myydä kortteja eteenpäin ja täten tienata voittoa, jolloin satunnaisesti saaduilla hahmokorteilla on jonkinlaista taloudellista arvoa.

Pelaajia edustaneen asianajotoimisto Padronuksen mukaan yli 1000 pelaajaa oli ollut yhteydessä lakifirmaan, joka on aiemmin erikoistunut pelaajien tappioiden palauttamiseen nettikasinoilta. Padronus kertoi GamesWirtschaft-sivustolle, että pelaajat olivat keskimäärin käyttäneet noin 800 euroa Fifan lootboxeihin mutta jotkut yksittäiset ääritapaukset kertoivat käyttäneensä peliin jopa 85 000 euroa.

Suuria rahasummia pelaajien on turha odottaa kuitenkaan takaisin, sillä oikeudenpäätös velvoittaa Sonyn maksamaan käyttäjille takaisin 338,26 euron edestä peliin tehtyjä lootbox-ostoksia. Oikeudenpäätös ei kuitenkaan ole vielä sitova, sillä Sony voi valittaa päätöksestä korkeampaan oikeusasteeseen.

Nähtäväksi jääkin miten Itävallan oikeusjutussa käy korkeimmissa oikeusasteissa, sillä Sony tuskin on valmis maksamaan muiden pelijulkaisijoiden peleihin tehtyjen lootbox-ostoksien hyvityksiä itse.

Erityisen mielenkiintoiseksi asia muuttuu siinä tapauksessa, että käräjäoikeuden päätös pitäisi korkeimmissa oikeusasteissa, sillä silloin voisi olla mahdollista, että Sony ja muut konsolijulkaisijat poistavat mahdollisuuden ostaa lootboxeja itse, sen sijaan että riskeeraavat maksumieheksi joutumisen.

Lähde: GamesIndustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< Battlefieldin punais... Kotimainen hittipeli... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova