Tuorein sisältö

Mitä tapahtui? Embracer-pelijätin osakkeet romahtivat kun ''peliteollisuuden merkkitapaus''ei toteudukaan

24.05.2023 klo 18.00 | Luettu: 600 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Ruotsalainen Embracer Group on kasvanut nopeasti peliteollisuuden jättiläiseksi, jonka valtavien käsivarsien suojassa on kymmeniä pelistudioita ja satoja pelinimikkeitä. Nyt firman osakkeiden arvosta napsahti iso lohko pois, eikä julkisuuteen kerrotaan oikein täsmälleen, mistä oli kyse.

Reuters uutisoi, että "suunniteltu strateginen yhteistyö", josta on neuvoteltu seitsemän kuukauden ajan, ei toteutunutkaan. Embracerin mukaan sopimus olisi toteutuessaan ollut "uusi peliteollisuuden merkkipylväs", josta firma olisi saanut yli 2 miljardin dollarin tulot tulevien vuosien aikana. Rahat olisivat tulleet pelien kehitystyöstä.

Koska summa on niin suuri, kysymysmerkiksi jää, kenen kanssa diiliä tehtiin. Microsoftin? Amazonin? Amazonin kanssa Embracerilla ainakin on ollut yhteistyötä. Diilin lahoamisen myötä useiden Embracerin hallinnoimien pelien julkaisua on nyt viivästytetty. Payday 3 on kuitenkin tulossa viimeistään alkuvuodesta 2024.

Hyvänä uutisena Embracerilla voidaan kuitenkin pitää sitä, että Dead Island 2 on ylittänyt kahden miljoonan myydyn kappaleen rajapyykin.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Metal Gear Solid 3 -... Katso täältä pian al... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova