Tuorein sisältö

Pelialan irtisanomiset jatkuvat joulukuullakin

05.12.2023 klo 23.00 | Luettu: 969 kertaa | Teksti: Anne Kukkura


Pelialaa kuluvan vuoden aikana kurittaneet suuret irtisanomiset jatkuvat valitettavasti joulukuullakin. Eurogamer uutisoi tänään jopa kolmen eri yhtiön irtisanomisista, kun New World Interactivelta ja TinyBuildilta ryhdytään vähentämään työvoimaa. Lisäksi osumaa samasta aallosta ottaa Codemasters.

New World Interactive on kohtalokkaassa maineessa olevan Embracer Groupin alainen pelistudio, jonka tuotoksia ovat Insurgency- ja Day of Infamy -pelit. Embracerin mukaan sen omistama Saber Interactive, jonka alainen tytäryhtiö puolestaan NWI on, on läpikäynyt rakenteellisia muutoksia ja uudelleenjärjestelyt ovat johtaneet irtisanomisiin.

Irtisanottujen määrästä ja potkujen alaisista osastoista ei olla annettu mitään tarkempaa tietoa. Saber Interactive kertoo hakevansa yhtiön sisältä uusia tehtäviä irtisanotuille ja tarjoavansa myös irtisanomispaketit. Insurgency: Sandstormin sekä vielä julkistamattomien peliprojektien kehitys tulee näillä näkymin jatkumaan.

Myös pelijulkaisija TinyBuildin vuosi on sujunut odotettua hiljaisemmin. Hello Neighbor- ja Potion Craft -pelienkin julkaisijana tunnettu firma ei ole varoitellut irtisanomisaikeistaan ennakkoon, vaan tulilinjalle joutuu suoraan sen kolme serbialaista indiestudiota. Potkut väitetysti saa 10–30 prosenttia kunkin studion työvoimasta. Kyseisten studioiden työolojen on myös raportoitu olevan heikot. TinyBuild ei ole kommentoinut tarkemmin näitä väitteitä.

TinyBuildin toimitusjohtaja Alex Nichiporchik kommentoi irtisanomisia syyttäen videopelimarkkinoiden dynamiikan muutosta ja pelien heikkoa kysyntää yhtiön heikentyneestä taloudellisesta tilanteesta. “Käy ihan fyysisesti kipeää erkaantua kollegoista, jotka ovat tehneet niin paljon hyvää työtä yhtiön eteen”, sanoo Nichiporchik.

Ajopeleistään tunnettu Codemasters sai samaan aikaan ikävää postia emoyhtiö EA:lta. Potkuja on tiedossa, mutta sen enempää ei niiden kohteita ole julkisuuteen tarkennettu.

“Liiketoimintamme muuttuu jatkuvasti pyrkiessämme tekemään ällistyttäviä pelejä ja palveluita, jotka sitouttavat, yhdistävät ja innostavat pelaajiamme”, kuului EA:n lausunto aiheesta. Syyksi tuleviin “organisaatiomuutoksiin” kerrottiin tiimien ja resurssien tasapainottaminen suhteessa liiketoiminnallisiin tarpeisiin ja prioriteetteihin. Tukea irtisanotuille luvataan myös EA:n puolelta. EA on irtisanonut kuluvan vuoden aikana yhteensä noin 800 työntekijää muilta studioiltaan.V2.fi | Anne Kukkura
< Atari 50: The Annive... Ilmaista itsenäisyys... >

Keskustelut (2 viestiä)

asdfghjkl

06.12.2023 klo 10.43 2 tykkää tästä

WRC:tä pelatessa vähän pohdinkin, että koska tämä aika Codemastersille koittaa. Yllättävän nopeasti koitti.
lainaa
Nisu

Rekisteröitynyt 20.03.2014

06.12.2023 klo 18.39

asdfghjkl kirjoitti:
WRC:tä pelatessa vähän pohdinkin, että koska tämä aika Codemastersille koittaa. Yllättävän nopeasti koitti.

Ei sisältänyt tarpeeksi mikromaksuja miellyttääkseen EA:n pomoja.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova