Tuorein sisältö

Sky Broadbandin tekemä kyselytutkimus paljasti - joka kymmenes naispelaajista on tuntenut itsetuhoisia ajatuksia häirinnän takia

28.05.2023 klo 14.00 | Luettu: 608 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Kuva: Lucas Lorizio/Scopio

Sky Broadband tutki naisten online-pelaamista, missä paljastui, mitä naiset kohtaavat online-pelien parissa. Tutkimukseen osallistui 4000 naispelaajaa.

Tutkimuksen mukaan joka kymmenes naispelaaja on tuntenut itsetuhoisia ajatuksia nettipeleissä tapahtuneen häirinnän takia. 49 prosenttia vastanneista kertoi joutuneensa esimerkiksi ahdistelun kohteeksi moninpeleissä tai striimeissä. Verkkoväkivallan kohteeksi joutuneista pelaajista 80 prosenttia kertoi viestien olevan seksuaalissävytteisiä. Tutkimuksessa tutkittiin myös miespelaajien näkökulmaa aiheeseen ja 51 prosenttia miehistä kertoikin nähneensä naisten häirintää.

Muita tuloksia:
- 25 prosenttia naispelaajista kertoi olevansa masentunut.
- 27 prosenttia naispelaajista kertoi olevansa huolestunut, että uhkaukset voisivat tapahtua myös tosielämässä ja 40 prosenttia oli jo ollut henkilökohtaisesti uhattuna.
-25 prosenttia naispelaajista kertoi, etteivät he ilmoittaisi tapahtuneesta eteenpäin.

Muiden alojen tavoin, myös pelialalla naisten kokema häirintä on noussut isoksi puheenaiheeksi. Viimeksi aihe nousi esille, kun joukkoon naisia kohdistui ahdistelua, minkä lisäksi heitä huumattiin. Tapaukset sattuivat Game Developers Conference -pelitapahtumassa, johon osallistui useita pelialan vaikuttajia ja työntekijöitä.

Suomessa suomalaisten pelaajien tutkimusta tutkii joukko suomalaisia tutkijoita. Pelaajabarometri-tutkimus on ilmestynyt jo vuodesta 2009 alkaen ja uusin tutkimus julkaistiin vuonna 2022. Pelaajabarometri 2022 -tutkimuksen voit lukea täältä.

Mikäli sinä tai läheisesi tarvitsee apua, voit ottaa yhteyttä valtakunnalliseen kriisipuhelimeen. Kriisipuhelin päivystää vuoden jokaisena päivänä ja yönä. Numeroon voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti.
Numero 09 2525 0111.
Lähde: Eurogamer

V2.fi | Miia Lyyra
< Pikapelaustapahtuma ... THQ Nordic on eri li... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova