Tuorein sisältö

Yhdysvaltain Federal Trade Commission iski kovat pöytään - yrittää estää Microsoftin ja Activision Blizzardin välisen kaupan tuomioistuimen avulla

13.06.2023 klo 20.00 | Luettu: 950 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Microsoftin ja Activision Blizzardin välinen kauppa on ollut käynnissä jo pitkään, sillä useiden eri maiden viranomaiset ovat selvittäneet, tukahduttaako kauppa kilpailun pelialalla.

Nyt kauppaa yrittää estää Yhdysvaltain Federal Trade Commission, joka on pyytänyt tuomioistuimelta apua. FTC yrittää saada aikaiseksi väliaikaisen kiellon, joka estäisi Microsoftia solmimaan kauppaa kiinni. FTC:n mukaan Microsoft saattaa lyödä kaupan lukkoon hetkenä minä hyvänsä, joten se on tehnyt valituksen, jotta kauppa voitaisiin estää. Tuomioistuin ei ole kuitenkaan tehnyt vielä päätöstään. Jos päätös tehdään, kauppa voidaan estää ainakin 2 viikon ajaksi.

Microsoftin Brad Smith twiittasi, ettei yhtiöllä ole mitään ongelmaa saapua kertomaan tuomioistuimelle omaa kantaansa asiasta.

FTC:n innokkuus eston hakemiseen ei yllätä, sillä huhujen mukaan Microsoft on valmis poistumaan Activision Blizzard -palvelujensa kanssa Iso-Britanniasta, jos CMA ei hyväksy kauppaa. FTC:llä on lienee pelko, että Microsoft niittaa kauppansa lukkoon, vaikka kaikkien maiden viranomaiset eivät olisi sitä hyväksyneet. Microsoftilla on kuitenkin jo takanaan tärkeiden maiden viranomaisten hyväksyntä. Näihin lukeutuvat esimerkiksi EU:n ja Kiinan viranomaiset.



Lähde: Rock Paper Shotgun

V2.fi | Miia Lyyra
< Capcom Showcase kesk... Monkey Islandin luoj... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova