Tuorein sisältö

Counter-Strike 2 julkaistiin eilen - pelaajat ja turnausjärjestäjät reagoivat välittömästi

29.09.2023 klo 18.00 | Luettu: 1074 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Counter-Strike 2 -räiskintäpeli julkaistiin vihdoin ja viimein. CS2 on jo tovin ollut joidenkin pelaajien ulottuvilla, mutta nyt räiskintä julkaistiin virallisesti. Kyseessä on viides versio suositusta Counter-Strike-pelistä.

CS2 on CS:GO:n jatkaja, mikä tarkoittaa, että Counter-Strike: Global Offensivea ei ole enää olemassa. CS2 korvaa aiemman version myös turnauksissa. Valve on kuitenkin ollut pelaajille mukava, sillä CS:GO:n rahanarvoiset skinit ja tarrat siirtyvät suoraan uuteen versioon.

Uusittu versio on kokenut myös paljon muutoksia. CS2 pyörii Source 2 -pelimoottorilla. Muun muassa äänimaisemaa on päivitetty ja esimerkiksi osa aseista pitää nyt eri ääntä kuin aiemmin. Myös karttoja on viilattu ja savukranaatitkin toimivat hieman eri tavalla kuin aiemmin. Myös grafiikkaa on nykyaikaistettu.

Lisäksi matsihaku sekä ranking-systeemi ovat muuttuneet. Jatkossa pelaajien rankit ovat myös karttakohtaisia. Rinnalla kulkee myös uusi CS rating -systeemi, jossa lasketaan pistemääriä maailmanlaajuiseen taulukkoon. Myös turnauspuolelle on tulossa muutoksia, sillä jatkossa kierroksia pelataan vain 12 kappaletta aiemman 15 kierroksen sijasta. Muutos lyhentää pelin kestoa ja jatkossa turnaukset venyvät vähemmän. Mukaan on tullut myös uusia pelitiloja, kuten wingman.

CS2:n julkaisun takia myös turnausjärjestäjät ovat heränneet muutokseen. Esimerkiksi FACEIT-alusta otti CS2:n suoraan käyttöön ja järjestää 100 000 euron palkintopotin sisältävän turnauksen. ESL ilmoitti, että CS2 tulee pelattavaksi heti 2. lokakuuta heidän järjestämissään turnauksissa. BLAST Premier Fall Showdown puolestaan pelataan vielä CS:GO:na.

Betatestijakson aikana CS2 on kerännyt runsaasti kritiikkiä, mutta myös kiitosta. Sitä on haukuttu mm. keskeneräiseksi ja erilaisia bugeja sisältäväksi. Lisäksi esimerkiksi ampumatuntumaa on moitittu. Nähtäväksi jää, miten ensimmäiset turnaukset pelin parissa ammattilaisilta sujuvat.

Uusi CS2 näyttää kiinnostavan pelaajia, sillä servereillä oli yhtäaikaisesti noin 1,39 miljoonaa pelaajaa. CS2 on maksuton ja sitä pääsee pelaamaan kauppapaikka Steamin kautta.

Alla Counter-Strike 2:n saapumista julistava traileri.

V2.fi | Miia Lyyra
< Star Wars: KOTOR -re... Gran Turismo Sport s... >

Keskustelut (2 viestiä)

horsec

30.09.2023 klo 00.00

Kierroksia pelataan enemmän kuin 12, 12-12 aloittaa overtimen joka voi päättyä 15-15 jolloin molemmat tiimit häviää. Periaatteessa 13 on voitto ja 16 overtime voitto. Melko laimea julkaisu, pahasti kesken ja puolet pelimuodoista puuttuu. Peli on kyllä nykyaikaisempi ja noobi ystävällisempi mutta paljon on tekemistä vielä että vanhat pelaajat saavat saman kiinnostuksen kuin go:sta. Tavallaan hyvä että pikkuhiljaa julkaisevat uutta ettei ole aivan rikki koko peli. Arvosanaksi annan 5/5 koska pelissä tuntee oikeasti olevansa Hämähäkkimies.
lainaa
Herpy

01.10.2023 klo 17.30

Peliplaneetta, Source ja goatse - sprayt. Hyviä muistoja.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova