Tuorein sisältö

CS:GO-huippujoukkueen valmentaja sai kuukausien pelikiellon kärähdettyään huijaamisesta

01.09.2020 klo 20.00 | Luettu: 1554 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenMaailman suurin esports-organisaation ESL ilmoitti jakaneensa kolmelle CS:GO-joukkueen valmentajalle kuukausien pelikiellot merkittävän taktisen edun antaneen bugin hyväksikäyttämisestä. Pelikiellon saaneiden valmentajien joukossa on myös Nicolai “Hunden” Petersen, joka toimii CS:GO-pelissä useiden ranking-listojen kärkikolmikkoon sijoitetun Heroic-joukkueen valmentajana.

Pelistä löytynyt bugi antoi valmentajalle mahdollisuuden sijoittaa itsensä mihin tahansa kartalle muiden tietämättä ja seurata peliä sieltä. Tämän avulla valmentaja pystyi esimerkiksi laittamaan itsensä vastustajan aloituspisteelle tai mihin tahansa taktisesti hyödylliseen paikkaan sekä neuvomaan omaa joukkuettaan tämän tiedon perusteella.

ESL- ja esports-tuomarina toiminut Michal Slowinski oli oleellinen apu ESL:n analysoidessa omissa ja Dreamhack-turnauksissa käytyjä otteluita viime kuukausilta. Valvelta vielä konsultaatioapua saatuaan organisaatio päätyi tämän seurauksena jakamaan toistaiseksi kolmelle valmentajalle eri pituiset mutta silti vähintään kuukausien pituiset pelikiellot.Merkittävin näistä on ehdottomasti jo aiemmin mainittu Heroic-joukkueen Nicolai “Hunden” Petersen, joka sai 12 kuukauden peli- ja valmennuskiellon. ESL:n mukaan Hunden oli Dreamhack Masters Spring -turnauksessa käyttänyt bugia hyväkseen 10 kierroksen ajan yhdessä mapissa.

Lyhyin pelikielto tuli brasilialaisen MiBR-joukkueen valmentajalle Ricardo 'dead' Sinigaglialle, joka on pituudeltaan 6 kuukautta. dead jäi kiinni ESL One Road to Rio -turnauksessa käytettyään bugia yhden kierroksen ajan yhdessä kartassa.

Pisimmän osallistumiskiellon sai kuitenkin Hard Legion Esports-joukkueen valmentaja Aleksandr 'MechanoGun' Bogatiryev, jonka peli- ja valmennuskielto kestää 2 vuotta. Syynä MechanoGunin huomattavasti pidempään kieltoon on se, että valmentaja käytti bugia hyväkseen kuudessa kartassa ja kolmessa eri ottelussa eli merkittävästi enemmän kuin muut nyt huijaamisesta kiinni jääneet.

Kieltojen pituuden ESL päätti konsultoituaan Esports Integrity Commission (ESIC) -järjestön kanssa ja niiden ohella valmentajien joukkueet myös jälkikäteen diskattiin kyseisitä turnauksista. Täten joukkueet menettävät saadut ESL Pro Tour -pisteensä sekä mahdolliset turnausvoitot.

Valmentajien joukkueista Heroic ja MiBR ovat ilmoittaneet aloittaneensa omat tutkimukset asiaan liittyen. Sen sijaan venäläinen Hard Legion Esports ilmoitti yksinkertaisesti suhtautuvansa erittäin negatiivisesti huijaamiseen ja antaneensa tämän myötä potkut joukkueen päävalmentajana toimineelle Aleksandr 'MechanoGun' Bogatiryeville.

Nähtäväksi jää kuitenkin vielä tullaanko peli- ja valmennuskieltoja näkemään tulevaisuudessa lisää. Heroic-joukkueen kannalta valmentajan pelikielto näyttää erityisen huonolta vain pari päivää sen jälkeen, kun joukkue voitti ESL One Cologne 2020 -turnauksen ja sen pääpalkintona 150 000 dollaria.

Lähde: ESL


V2.fi | Mikko Seppänen
< Porilaisten marssi! ... Fortniten uusin päiv... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova