Tuorein sisältö

Ubisoftin entisiä johtajia pidätetty seksuaalisesta häirinnästä epäiltyinä

04.10.2023 klo 22.00 | Luettu: 947 kertaa | Teksti: Anne Kukkura


Viisi Ubisoftin entistä johtotason henkilöä on pidätetty seksuaalista väkivaltaa ja häirintää yhtiön sisällä koskeneen tutkimuksen johdosta. Tähän mennessä epäillyistä on nimetty kaksi: Serge Hascoet, Ubisoftin entinen luova johtaja sekä entinen editorial vice president Tommy Francois, jotka molemmat lähtivät yhtiöstä vuonna 2020.

On vielä epäselvää, ovatko pidätetyiksi tulleet epäillyt saaneet varsinaisia syytteitä. Pidätykset kuitenkin liittyvät kahden uhrin ja Solidaires Informatique -yhdistyksen valitusten pohjalta aloitettuun tutkintaan. Asianomistajien lakimiehen Maude Beckersin mukaan tapaus on yksittäisten henkilöiden käytöstä laajempi kokonaisuus ja siihen liittyy myös “systeemistä seksuaalista väkivaltaa”.

Lausuntoja Ubisoftilla tapahtuneista, toistuneista seksuaalisen häirinnän tapauksista on noussut julkisuuteen menneiden vuosien aikana. Tilanteen muututtua kiusalliseksi yhtiö väitti aloittaneensa tutkinnan voidakseen käyttää tarpeenmukaisia kurinpitotoimia. Tämän jälkeen useita johtotason henkilöitä on irtisanoutunut ja joidenkin työsuhteita on myös Ubisoftin puolelta purettu.

GamesIndustry.biz-sivulle antamansa lausunnon mukaan Ubisoft “ei tiedä mitä tietoa tapauksesta on jaettu, eikä siksi voi kommentoida asiaa”.

Lähde: Destructoid

V2.fi | Anne Kukkura
< Nintendo lopettaa tu... Helvetin portit avau... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (1 viestiä)

Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

05.10.2023 klo 11.23 1 tykkää tästä

Hyvää Assassin's Creed Miragen julkaisupäivää.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova