Tuorein sisältö

Atari ostaa juhlakokoelmansakin tehneen Digital Eclipsen

31.10.2023 klo 22.00 | Luettu: 890 kertaa | Teksti: Anne Kukkura


Atari ostaa kehutun 50-vuotiskokoelmansa tehneen Digital Eclipsen, jonka erikoisosaaminen keskittyy vanhojen pelien uudelleenjulkaisuun moderneilla laitteilla. Atari julkaisi tänään lehdistötiedotteen, jonka mukaan yhtiö maksaa yhteensä 20 miljoonan dollarin summan studiosta.

Atari 50: The Anniversary Celebration sisältää yli 90 klassikkopeliä ja suoritus oli hieno myös lisämateriaaliensa puolesta. Digital Eclipse on päässyt loistamaan viime vuosina myös esimerkiksi Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection- sekä SNK 40th Anniversary Collection -kokoelmiensa myötä. Studion kirjava historia alkaa jo vuodesta 1992, joten vankkaa osaamista on kertynyt pitkältä ajalta.

Vaikka Digital Eclipse siirtyy Atarin alaisuuteen, se saa FAQ-sivun mukaan jatkaa vapaasti Atariin liittymättömiä projektejaan. “Atarilla ja meillä on samanlainen ajattelutapa pelihistorian juhlistamisesta ja säilömisestä”, kommentoi Digital Eclipsen toimitusjohtaja Andrew Ayre. “Yhdistelmä on jännittävä ja olen varma siitä, että päätös palvelee studiota ja sen faneja samalla, kun kasvatamme liiketoimintaamme ja parannamme kapasiteettiamme.”

Uusi ostos on jatkoa Atarin yhtiökauppojen sarjalle, joiden vuoksi sen nimen alle kuuluvat tätä nykyä esimerkiksi MobyGames- ja AtariAge -verkkosivustot, Nightdive Studios -peliyhtiö sekä suuri määrä 80- ja 90-lukujen pelien immateriaalioikeuksia.

Lähde: The Verge

V2.fi | Anne Kukkura
< Nintendo Switch Onli... Ubisoft sulkee useid... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova