Tuorein sisältö

N-Gage ja mobiili-Sims pelitutkimuksen kohteena

06.12.2023 klo 09.00 | Luettu: 842 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Hanna Wirman, IT University of Copenhagen, avaa N-Gagen ja sille tehdyn Sims-pelin olemusta omassa laajemmassa pelitutkimuksessaan.
Suomen pelimuseon N-Gage-näyttelyn Fantastinen floppi -avajaisten puheenvuorot ja esitykset.


Suora linkki: https://youtu.be/UiA90wEBVaA

Suomen pelimuseossa oleva Fantastinen floppi kertoo suomalaisen N-Gage-pelipuhelimen tarinan. Miksi kaupallisesti epäonnistunut laite on niin tärkeä ja kiinnostava osa pelimaailmaa ja suomalaista pelialaa?

Saa kanavan tilatakin
Lisää Reissussa-videoita
Lisää Suomen pelimuseo -videoita

Ps. Tilaa hyvä lehti, jos et ole jo? http://retrorewind.fi/tilaa

Pelikopteri esittää
(C) 2023 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku

Tietoja näyttelystä - Fantastinen floppi

Vapriikin Galleriassa on näyttely suomalaisesta N-Gage -pelikonsolista. Näyttely tarjoaa nostalgisen mutta ajatuksia herättävän kurkistuksen suomalaisen peli- ja teknologiateollisuuden murrosaikaan.

Vuonna 2003 Nokia oli maailman suurin puhelinvalmistaja. Voimainsa tunnossa ollut yhtiö halusi siivun tuottoisasta pelibisneksestä ja lähti haastamaan pelijätti Nintendoa omalla pelikonsolia ja puhelinta yhdistävällä laitteellaan. Nokian pelikone kehitettiin lähes kokonaan Tampereella ja se sai nimekseen N-Gage.

Vaikka Nokia panosti N-Gageen satoja miljoonia euroja, ei se onnistunut valloittamaan pelaajien sydämiä, vaan sai heiltä täystyrmäyksen. N-Gagesta tuli kansainvälinen naurunaihe ja yksi Nokian suurimpia epäonnistumisia. Flopissa kylvettiin kuitenkin seuraavan onnistumisen siemenet, sillä N-Gage rakensi pohjaa suomalaisten pelien myöhemmälle menestykselle. Nokian panostuksen myötä Suomeen syntyi vahvaa mobiilipeliosaamista. Se auttoi luomaan Rovion Angry Birdsin ja Supecellin Clash of Clansin kaltaisia hittipelejä pian sen jälkeen, kun N-Gage oli haudattu.

Fantastinen floppi -näyttely tarkastelee N-Gagen epäonnistumisia ja onnistumisia niin pelintekijöiden, pelaajien kuin laitteen kehittäneiden insinöörien näkökulmasta. Esillä on harvinaista ja ennen näkemätöntä aineistoa pelikonsolin kehityksestä, sen peleistä, markkinoinnista ja vastaanotosta. Myös pelaamaan pääsee – alkuperäisillä N-Gage-konsoleilla tietenkin.

Suomen pelimuseo
Alaverstaanraitti 5
33100 Tampere

Lisää Suomen pelimuseo -videoita

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< N-Gagen opetukset pe... N-Gage-näyttelyn käs... >

Keskustelut (1 viestiä)

hpwpfjwofbjenrne

08.12.2023 klo 08.44 1 tykkää tästä

kaikki pelikoneet kiinnostaa varsinkin nuorena mita tutkija oli silloin. virtual boy lynx cdi kaikki oli hype. muistan kun jollain kaverilla oli ncage teatterissa ja puolen luokkaa halusi katsoa ja pelata mutta itekaan ei vaan ehtinyt hankkkimaan ennen kun kone oli jo havinnyt peleineen kaupoista. sama kavi dreamcastilla. pelifirmat ei tajua et lapsilla raha tulee hitaasti eika koneita voi ostaa julkaisupaivana eika edes vuotena
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova