Tuorein sisältö

Bandai Namco tyrmää syytökset teköälyn käytöstä uusimmassa Naruto-pelissään

03.12.2023 klo 14.00 | Luettu: 1039 kertaa | Teksti: Anne Kukkura


Bandai Namco on tyrmännyt syytökset ääniteknologiaan perustuvan tekoälyn käytöstä Naruto x Boruto Ultimate Ninja Storm Connections -pelissä. Epäilyksiä tekoälyn käytöstä ovat herättäneet pelin omituisen kuuloiset dialogiosiot, jotka aiotaan kehittäjän mukaan korjata myöhemmin. Alla esimerkki dialogista käyttäjän ShonenGames twiittaamalla videolla.


IGN kertoo pelistudion edustajan kommentoineen näin: “Useiden Naruto x Boruto Ultimate Ninja Storm Connections -pelin äänirepliikeistä tehtyjen raporttien vuoksi Bandai Namco Entertainment voi vahvistaa, ettei kyseisiä repliikkejä ole laadittu tekoälyllä, vaan ne ovat leikkaus- ja viimeistelyprosesseissa tapahtuneiden epäjohdonmukaisuuksien tulosta.”

Virallinen vastaus saapui pian sen jälkeen, kun sosiaalisessa mediassa oli jaettu katkelmia pelin kehnon kuuloisista äänirepliikeistä. Osa ääninäyttelijöistä kommentoi tapausta sanoen, etteivät he ole omalta osaltaan esittäneet parjattuja repliikkejään pelissä kuulluin tavoin, mikä vaikuttaisi olevan linjassa studion vastauksen kanssa.

Lähde: Gamesindustry.biz

V2.fi | Anne Kukkura
< Videoarvostelu: CGA-... V2.fi:n joulukisat o... >

Keskustelut (2 viestiä)

dhahfdfh

03.12.2023 klo 15.23 2 tykkää tästä

Tekoäly tulee jokatapauksessa mullistamaan pelialaa(kin) lähitulevaisuudessa niin hyvässä kuin pahassa.

lainaa
ianuarius

03.12.2023 klo 15.36 1 tykkää tästä

Nii mitä ihmeen syyttämistä tuossa on? Sama ku sanois että syytetään Photoshopin käytöstä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova