Tuorein sisältö

Videotestissä Amiga 500 Mini eli THEA500 - rakastettu kotimikro uutena miniversiona

18.01.2024 klo 09.00 | Luettu: 1299 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Amiga oli - ja on - yksi rakastetuimmista kotitietokoneista koskaan. Sen minikokoinen emulaattoricomeback on tervetullut paluu tietokoneiden kulta-aikaan ja ensimmäinen kerta vuosikymmeniin, kun kaupoissa on saatavilla uutta Amigaa.

Laite ei ole videon julkaisuhetkellä enää uusi tulokas, mutta monen monesta syystä laitteen esittely on jäänyt välistä. Tehdäänpä se siis nyt. Amiga Mini eli THEA500 Mini on monipuolinen ja hienosti toimiva miniatyyri-retrotietokone, jonka ulkoasu lainaa sitä kaikkein tunnetuinta ja yleisintä Amiga-mallia, eli vuonna 1987 julkaistua Amiga 500 -mallia. A500 oli aiempia Amigoita halvempi ja kotikäyttöön soveltuvampi malli, joten kyllähän sitä myytiinkin sitten miljoonia. THEA500 ei kuitenkaan rajoitu pelkästään Amiga 500 -peleihin, vaan siinä riittää potkua myös tehokkaamman Amiga 1200:n ja CD32-pelikonsolin julkaisujen pyörittämiseen.

Mukana tulevien pelien lisäksi THEA500:aan voi tuoda omat pelinsä ja ohjelmansa USB-tikulla. Laite lukee sutjakkaasti ADF-levykuvia ja se hoksaa myös useamman levykkeen mittaiset pelit. Kätsysti tikulle voi asentaa myös pelien WHDLoad-versioita, eli laajatkin pelit toimivat sujuvasti tikulta ilman levynvaihtoja.

THEA500:ssa ei ole toimivaa näppäimistöä, joten aktiivisemmin tikulta pelejä käyttävän kannattaa sijoittaa USB-hubiin ja USB-näppäimistöön. Tällöin koneeseen on myös helppo sujauttaa mukana tuleva Amigan USB-retrohiiri, kaksikin peliohjainta, USB-tikku ja näppäimistö. Johan kelpaa Amigoida.

Jos mennään TLDR-linjalla, niin mini-Amiga on oikein näppärä ja toimiva laite. Eihän se fanaattisimpien Amiga-höröjen vaatimuksia täytä, emulaattorilaite kun on, mutta sillä on kiva pelailla olohuoneessa ja pieni laite kulkee kätevästi mukana reissussa/laneilla. Enimmäkseen se toimii oikein hyvin ja pelitkin pyörivät miellyttävästi. Erittäin hyvä retrolaite siis. Ja jos vähän enemmän kommenttia kaipaat, niin katsopa tuo oheinen video.


Suora linkki: https://youtu.be/lzFWzLVzVMk
Saa kanavan tilatakin
Lisää Extra Life -videoita
Ps. Tilaa hyvä lehti, jos et ole jo? http://retrorewind.fi/tilaa

Pelikopteri esittää
(C) 2024 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku

THEA500 Mini
Valmistaja: Retro Games
Hinta: 100-130 euroa
https://retrogames.biz/products/thea500-mini/

Lisää Extra Life -videoita



V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Jenni Hiirikoski pää... Capcom lisäsi suojau... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova