Tuorein sisältö

Xbox esitteli tulevat jättipelit: Indiana Jones pistää nyrkit heilumaan, Avowed, Senua, ARA ja uusi Mana-peli

18.01.2024 klo 23.59 | Luettu: 1856 kertaa | Teksti: Anne Kukkura


Xbox esitteli neljä tulevaa jättipeliä ja pudotti väliin yhden yllätyksenkin. Tässä kooste kaikista illan Developer_Direct 2024 -lähetyksen julkistuksista.

Avowed


Ensin vuoronsa sai Obsidian Entertainmentin Avowed, joka sijoittuu mystiseen taikamaailmaan. Monipuolisiin taistelumekaniikkoihin ja tutkimiseen keskittyvä toimintaroolipeli tarjoaa valinnanvapautta suhteessa varsinaiseen tarinaan ja maailma ympärillä muuttuu valintojen myötä. Värikäs Avowedin fantasiamaailma saapuu pelattavaksi syksyllä Xbox Series S|X:lle sekä PC:lle ja peli tulee löytymään myös Game Passista.


Senua’s Saga: Hellblade II


Senua matkaa Hellblade II:ssa viikinkiajan Islantiin kohtaamaan jättiläisiä ja muita vihollisia, jotka ovat aikaansaaneet tuhoisan kaaoksen. Matkalla Senuan psyykkiset kauhut ja tämän fyysisessä maailmassa käymät taistelut kulkevat limittäin ja luovat uuden tarinan pahuuden kohtaamisesta ja pimeydestä selviytymisestä. Studio Ninja Theory kertoo myös keskittyneensä vahvasti pelin äänityöhön ja musiikkiin, jotka olivat vaikuttavia jo pelisarjan ensimmäisessäkin osassa. Senua’s Saga: Hellblade II julkaistaan 21. toukokuuta Xbox Series S|X:lle ja PC:lle ja se liittyy osaksi Game Passin valikoimaa.


Visions of Mana


Yllätyksenä väliin putkahti Square Enixin Visions of Mana -julkistus. Uusinta osaa tekemässä on ollut myös Mana-sarjan alkuperäinen luoja Koichi Ishii. Aivan uutena ominaisuutena pelissä on ratsastettava koiramainen eläinystävä, pikul. Uudistuksen saaneet viholliset ovat supersuloisia, mutta niistä on pyritty tekemään myös todella pippurisia. Ääniraita on täysin tuore ja se sisältää sata musiikkikappaletta, joita mukana luomassa on ollut myös vanhoja Mana-sarjan säveltäjiä. Myös taistelumekaniikat ovat saaneet lisäyksiä ja parannuksia. Visions of Mana julkaistaan kesällä Xbox Series S|X:lle, PC:lle, PS4:lle ja PS5:lle. Kyseessä on muuten ensimmäinen Xboxille julkaistu Mana-peli.


ARA - History Untold


Oxide esitteli historiaa ja strategiaa yhdistävän ARA - History Untold -pelin. Yksityiskohtaiset kartat heijastavat pelaajan valintoja pelin edetessä. Kartoilla on aivan omaa, proseduraalisesti luotua elämäänsä joka luo tuntua oikeasta maailmasta. Tiede, taistelu ja hallitseminen ovat pelaajan omissa käsissä ja voitto mitataan valtakunnan mahtavuudessa – toisin sanoen Prestige-järjestelmällä. Vuoropohjaisessa pelissä erilaisia hallitsijahahmoja voi hyödyntää osana omaa pelityyliään. Oxiden osiossa esiteltiin myös ARAn rakentelua ja muita kiehtovan näköisiä pelimekaniikkoja. ARA saapuu syksyllä PC:lle ja tulee myös osaksi Game Passia.


Indiana Jones and the Great Circle


Uppsalasta kerrottiin, että uudessa Indiana Jonesissa pelaaja itse saa kokea olevansa Indiana. Mikäpä olisikaan sen parempaa! Tuottaja Todd Howard kehui innostustaan Indyä kohtaan ja pelistä näytettiin ensimmäiset herkkupalat komeassa trailerissa. Nimihahmokin onnistuu näyttämään Harrison Fordilta.

Elokuvamaisen näköinen ja -kuuloinen peli vie hätkähdyttäviin paikkoihin, kuten Egyptiin ja Himalajalle ensimmäisen persoonan näkymässä. Kolmannessa persoonassa käväistään silloin tällöin. Tarina sijoittuu ajallisesti Raiders of the Lost Arkin ja Last Crusaden väliin, mikä osuu Indianan ikimuistoisimpien seikkailujen kulta-aikaan. Toisena päähenkilönä mukana seikkailuissa häärää reportteri Gina.

Indyn ikonisella ruoskalla on useita eri käyttötarkoituksia ja sen heiluttaminen näyttää varsin hauskalta. Tuotantotiimi kertoo tienneensä, kuinka tärkeä mahdollisimman immersiivinen kokemus on Indy-faneille ja tuo ajatus näkyi myös trailerissa. Tähän filosofiaan liittyy myös se, että taisteluiden ja tutkimisen lisäksi pulmatehtäviä on kahdella tasolla, tarinaan kuuluvia muutamia pakollisia sekä erikseen ylimääräisiä ja piilotettuja tehtäviä niille, jotka sellaisiin haluavat paneutua. Tietysti mukana on myös ansoja ja salaisuuksia. Uusi Indy julkaistaan tänä vuonna. Se saapuu Xbox Series S|X:lle sekä PC:lle ja tulee löytymään myös Game Pass -valikoimasta.


Koko lähetyksen voit katsoa alta.




V2.fi | Anne Kukkura
< Developer_Direct alk... Voita peli tai lahja... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova