Tuorein sisältö

Videoblogi - Aasipelit sukeltaa NES-peleissään suomalaisuuden junttiytimeen

06.02.2024 klo 09.00 | Luettu: 1201 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Aasipelit on suomalainen indietiimi, joka tekee vallan mainioita pelejä Nintendo NES -konsolille. Saimme Suomen pelimuseolle taannoin vallan mainion lahjoituksen, joka sisälsi tiimin NES-pelejä niin fyysisinä moduleina kuin digiversioina, samoin kuin peleihin liittyvää taustamateriaalia. Siitä iso kiitos näin jälkikäteen.
Aasipelit-porukan teokset ovat erittäin suomalaiskansallista herkuttelua. Juhannussauna 2016, Juhannusolumppialaiset 2017 ja PERKELE! Suomi 100 vuotta ovat kaikki niin umpisuomalaisperämetsäläisiä pelejä, että peli-iloittelu ei vaan voi mennä paikoin yhtään juntimmaksi. Elimet vilkkuvat, veneestä kustaan kännissä järveen, saimaannorppa antaa turpiin ihmisille ja ryssät saavat kyytiä. Just niin hyvää ja parasta.
Mikä tosin tuottaa joskus vähän haastettakin. Pelit on tehty huomattavan aikuiseen makuun tai ainakin matalaan huumorintajuun, joten Pelimuseolla on hieman harkittava mitä laitetaan yleiseen peluutukseen ja lasten ulottuville. Känniolympialaiset? Ömn ei. Kaljanaunoittelua? Ehkä ei. Perkeleen alipeli Saimaannorpan kosto on jo varsin jees - pienemmät eivät tajua teemaa eivätkä jaksa pelata sitä kovin pitkälle. Varttuneemmat löytävät Nakkikioskitappelun ja Talvisodan omin avuin, ja myös ymmärtävät niitä paremmin.
Että vähän saa miettiä peluutuksissa, mutta näillä mennään.
Iso käsi kuitenkin Aaseille mahtavista ja omaperäisistä peleistä ja niiden lahjoituksesta Suomen pelimuseolle.
Aasipelien luomusten fyysiset versiot ovat loppuunmyytyjä, mutta ne voi ostaa diginä tiimin kotisivujen kautta ja Itch.io-palvelusta.


Suora linkki: https://youtu.be/ICVt9Y8ZFwk
Saa kanavan tilatakin
Lisää videoblogeja
Ps. Tilaa hyvä lehti, jos et ole jo? http://retrorewind.fi/tilaa

Pelikopteri esittää
(C) 2024 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku

PERKELE! - Suomi 100 vuotta / Juhannusolumppialaiset 2017 / Juhannussauna 2016
Tekijä / julkaisija: Aasipelit
Alustat: Nintendo NES
https://aasipelit.fi/




Lisää videoblogeja

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Huhut kiihtyvät: Xbo... Ropecon järjestetään... >

Keskustelut (3 viestiä)

SpurdoSpärdö

06.02.2024 klo 13.16

>peliuutinen
lainaa
Kurmuuttaja

07.02.2024 klo 10.41

Eikö nämä matalemman huumorin pelit voisi asentaa museolle vähän korkeammalle? Vähän kuin särkänniemen pituusrajoitus tai r-kioskin lehtiosaston ylähylly
lainaa
Grendel

Moderaattori

Rekisteröitynyt 13.04.2007

07.02.2024 klo 16.10

Kurmuuttaja kirjoitti:
Eikö nämä matalemman huumorin pelit voisi asentaa museolle vähän korkeammalle? Vähän kuin särkänniemen pituusrajoitus tai r-kioskin lehtiosaston ylähylly


Itse pelit ole esillä näyttelyssä, vaan museon arkistossa / käyttökoneissa. Mutta kun näyttelyä päivitetään, niin eivätköhän nämäkin ole sitten keskustelussa mukana.
-jok
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova