Tuorein sisältö

Ankia Overdrive - lysti autorata muuttui muutamassa vuodessa SER-jätteeksi (video)

23.02.2024 klo 09.00 | Luettu: 780 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Tekoälyautorata Anki Overdrive oli viitisen vuotta sitten hetken ajan tosi kova sana. Se oli huikean fiksu, hienosti ideoitu, täysin uudenlainen ja valitettavan nopeaan kadotukseen tuomittu uuden sukupolven digitaalinen autorata. Emoyhtiö Anki vain meni konkurssiin ja siinä samalla kännyköihin/tabletteihin asennettavaan appiin nojaama mobiiliohjattu autorata meni käyttökelvottomaksi.Overdrive oli silti huikean hyvä keksintö. Hienoisella tekoälykkyydellä varustetut pikkuautot kiisivät vinyyliradoilla tunnistaen itse ajokaistansa, sijaintinsa radalla ja muiden autojen sijainnit. Sovelluksella autoille pystyi antamaan pelitilasta riippuen turboboosteja, käyttämään aseita, säätämään ajonopeutta ja vaihtamaan kaistoja. Autoratailu oli todella edistyksellistä. Mutta kun. Isomuttakun. Pelintappajamuttakun. Lopulta siinä oli myös liikaa ongelmia. Autojen ohjaus tapahtui Bluetooth-yhteydellä, ja kun samassa tilassa oli liikaa autoja, niin langaton Bluetooth-myrsky sekoitti ja jopa esti ajamisen. Yhteydet eivät toimineet. Vinyyliradat likaantuivat todella helposti, kun ne rakennettiin lattialle. Pahinta oli typerä pelillistäminen: sovellukseen avattiin uusia pelitiloja, aseita ja toiminnallisuuksia pelaamalla yksinpelikampanjaa, siis sovelluksen ohjaamia muita autoja vastaan. Ehkä se toimi jotenkuten yksinajelijalle, mutta moninpelipä oli rajattu yksinpelikampanjan edistymiseen. Moninpelisessioissa isäntäpelaajalla piti olla avattuna mahdollisimman paljon sisältöä, että muutkin pääsivät ajamaan. Tuoreella asennuksella tarjolla ei ollut juuri mitään ajettavaa, eikä etenkään yhtään mitään moninpelinä.

Sopii kummastella miksi. Eikö autoradan idea ole loppujen lopuksi pitää kivaa porukalla? Pistetään baanalle monta autoa ja huvitellaan?

Omassa käytössäni Overdrivellä huvittelu oli niin työlästä, ettei sitä vain tullut muutaman ajokerran jälkeen kaivettua enää koskaan kaapista.

Overdrive oli riemastuttavan edistyksellisestä konseptistaan huolimatta liian teknolelu. En tiedä kävikö se miten kaupaksi, mutta konkurssiinhan Anki meni, vaikka firmalla oli muitakin todella mainioita tuotteita. Sen myötä myös Overdriven sovellus katosi latauskaupoista ja hupsis, Overdrive muuttui käyttökelvottomaksi. Ei välttämättä täysin lopullisesti, mutta siinä missä sakki ajelee edelleen täyttä kyytiä vuosikymmeniä vanhoilla Scalextric-autoradoilla, niin Overdriven tarina oli käytännössä tässä. Hetki huvittelua, kuollut ja kelvoton lelu viidessä vuodessa.


Suora linkki: https://youtu.be/z8o816zAa0U
Saa kanavan tilatakin
Lisää Extra Life -videoita
Ps. Tilaa hyvä lehti, jos et ole jo? http://retrorewind.fi/tilaa

Pelikopteri esittää
(C) 2024 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku

Overdrive-autorata
Tekijä / julkaisija: Anki
Alustat: fyysinen autorata / mobiilisovellus

Lisää Extra Life -videoita


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Mother 3 saapuu Swit... Pelivatkain 058 - Lu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova