Tuorein sisältö

JOKin pelivatkain 013 - Theatre Europe arkipäiväisti ydinsodan

14.05.2019 klo 09.00 | Luettu: 1187 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


1980-luku oli hienoa aikaa monella tapaa mutta ihmiskunnan päällä roikkui ikävimmillään melkoinen sodanuhka. Kolmas maailmansota tai ainakin sen uhka oli koko ajan keskuudessamme. Theatre Europe iski jotakuinkin täydellisellä tapaa tähän Damokleen miekkaan ja uhkaavaan tuhoon, sillä se tiivisti hienosti pelon ja pelin samaan jännittävään pakkaukseen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se oli peli, joka iski strategiahöpöjen lisäksi myös suureen yleisöön.

Pelinä Theatre on myös viehättävän yksinkertainen. Sen 30 vuorokauden mittainen sota on tiukka paketti sotatantereeksi muuttuvaa Eurooppaa, jossa laskuvarjojoukot, jalkaväki, panssariarmeijat, merivoimat ja ilmavoimat kamppailevat idän ja lännen herruudesta. Kapitalistinen imperialismi vai kommunismin aatteen voitto, kuka vie voiton? Vai sottaavatko kemialliset aseet koko mantereen? Päätyykö taistelu ydinaseiden käyttöön saakka? Voiko kukaan ylipäätään voittaa?

JOK palaa klassikon pariin Pelivatkaimen uudessa jaksossa. Onko sodassa voittajaa?


Suora linkki: https://youtu.be/1UGRazagsNE

Pelivatkain-videosarjassa sukelletaan hissukseen ja hyvin satunnaiseen tahtiin JOKin pelihistorian varrelta löytyviin peleihin, jotka lienevät valtaosin 8- ja 16-bittistä strategiaa, seikkailua ja simulaatiota. Toki retropelimatkan varrelle osua myös tunnetumpia yleisönsuosikkeja.
Pelivatkaimet pelataan ja tallennetaan livenä ilman sen kummempia leikkailuja, ellei jokin mene ihan katastrofaalisesti pieleen.

Lisää pelivatkausta
Onhan Retro Rewind jo tilattu?

Checkpoint TV esittää: JOKin Pelivatkain

(C) 2019 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku

Theatre Europe

Tekijä / julkaisija: PSS
Alustat: C64, ZX Spectrum, Amstrad CPC, MSX, Atari 8-bit, Apple II


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Nintendo tarjoilee l... Huawei ja esports-or... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova