Tuorein sisältö

Activisionin laadunvarmistuspuoli muodosti oman ammattiliittonsa

10.03.2024 klo 17.00 | Luettu: 659 kertaa | Teksti: Anne Kukkura


Activisionin laadunvarmistuksen noin 600 työntekijää ovat ilmoittaneet muodostaneensa ammattiliiton. Communications Workers of America avusti järjestön perustamisessa ja yhteistyön tuloksena syntynyt Activision Quality Assurance United – CWA on nyt suurin pelialan ammattiliitto Yhdysvalloissa.

Microsoft on sopinut CWA:n kanssa aikaisemmin neutraalista suhtautumisesta työntekijöiden keskinäiseen järjestäytymiseen. The Vergen haastattelema Activisionin työntekijä ja liiton luottamushenkilö Tom Shelley kertoi sopimuksen ja Microsoftin yrityskaupan vaikuttaneen positiivisesti liiton perustamisen etenemiseen. "Olemme ponnistelleet viime viikot saatuamme yhdistymisen jälkeen mahdollisuudet järjestäytyä vapaasti", Shelley kommentoi. "Laadunvarmistuksen työntekijöillä on usein alan heikoin suoja ja matalin palkka, vaikka työmme vaikuttaa suoraan yhtiöiden ja niiden tuotteiden menestykseen."

Laadunvarmistuksella pelialalla tarkoitetaan pelien testaamista sekä vikojen ja bugien etsintää. Nämä raportoidaan eteenpäin kehittäjille, jotka vastaavat puolestaan niiden korjaamisesta. Laadunvarmistuksen tehtäviä väheksytään usein peliteollisuuden näkökulmasta, mikä on lisännyt tarvetta niihin kohdistetulle työsuojelulle.

Lähde: The Verge

V2.fi | Anne Kukkura
< Deviation Games ilmo... Super Mario -elokuva... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova