Tuorein sisältö

Pelivatkain 061 - Se parempi Congo Bongo -viidakkoseikkailu

16.03.2024 klo 09.00 | Luettu: 829 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Congo Bongo on siitä jännä peli, että siitä on olemassa aika monta versiota. Segan alkuperäinen isometrinen kolikkopeli on toki kaikista versioinneista hienoin ja näyttävin, mutta sitä on myös käännetty kotikoneille monta kertaa. Joku ehkä muistaa, että Pelivatkaimen jaksossa 34 jo congobongottelin - ja vasta jälkikäteen hoksasin, että miksi se ei tuntunut oikealta. Tästähän on kuusnelosellekin kaksi samannimistä versiota, ja törmäsin silloin siihen huonompaan. Korjatkaamme siis tilanne, tässä teille parempaa viidakkoseikkailua.
Tämä on U.S. Goldin vuonna 1985 julkaisema versio, joka on suora käännös arcade-versiosta. Kuvakulma ja värimaailma ovat siten paljon autenttisemmat. Myös se huonompi oli Euroopassa U.S. Goldin julkaisema, mutta vuonna 1983. Eikös olekin selkeää?
Oma suhteeni Congo Bongoon rakentuu sekä alkuperäisestä kolikkopelistä että sen C64-versiosta. Kolikkopeli oli jossain vaiheessa pelattavana jossain Iisalmen pelipaikoista, varmaankin Virransillan kioskilla. Myöhemmin olinkin kovin ilahduksissa, kun peli tuli vastaan piraattiversiona turbotapeilla. Kyllä sitä pelattiin, ai jai. Mutta miltäs isometrinen Donkey Kong eikun Congo Bongo maistuu näin jälkikäteen, sillä kauniimmalla ja alkuperäistä enemmän muistuttavalla kotiversiolla?

Pelivatkain-videosarjassa sukelletaan hissukseen ja hyvin satunnaiseen tahtiin JOKin pelihistorian varrelta löytyviin peleihin, jotka lienevät valtaosin 8- ja 16-bittistä strategiaa, seikkailua ja simulaatiota. Toki retropelimatkan varrelle osua myös tunnetumpia yleisönsuosikkeja.
Pelivatkaimet pelataan ja tallennetaan livenä ilman sen kummempia leikkailuja, ellei jokin mene ihan katastrofaalisesti pieleen.


Suora linkki: https://youtu.be/D_vP7CBuyeA

Kaikki Pelivatkain-sarjan jaksot
Tilaa kanava tästä klikkaamalla
Onhan Retro Rewind jo tilattu?
https://retrorewind.fi/hanki

Pelikopteri TV esittää: JOKin Pelivatkain
(C) 2024 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku

Congo Bongo
Tekijä / julkaisija: U.S. Gold
Vuosi: 1985
Alustat: Commodore 64




Lisää retroa? Ratkaisu on tässä: lisää Pelivatkainta!

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Odotus on pian ohi -... RuneScapen luojan uu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova