Tuorein sisältö

Nyt on osto- ja myyntihousut jalassa! Take-Two ostaa Gearboxin Embracerilta ja Sega myi Relic Entertainmentin

28.03.2024 klo 20.00 | Luettu: 835 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Torstai-illalle on luvassa isoja uutisia, sillä Embracer on myynyt Gearboxin 460 miljoonalla dollarilla Take-Two:lle ja Sega myi Relic Entertainmentin pois itseltään. Relic Entertainment siirtyy näin ollen omaksi studiokseen, mutta Segalle tämä tarkoittaa 240 työpaikan vähennystä.

Gearbox on tunnettu muun muassa Borderlands-sarjasta, jonka julkaisijana on toiminut Take-Two. Take-Two omistaa ison kasan isoja studioita, kuten Rockstarin kaikki studiot, 2K Gamesin ja Zyngan. Gamesindusty.biz.-sivuston mukaan Gearbox työskentelee tällä hetkellä kuuden pelin parissa, joista ainakin yhden kerrotaan olevan uusi IP.

Relic Entertainment taas tunnetaan muun muassa Company of Heroes -pelistä, minkä lisäksi se kehitti taannoin julkaistun Age of Empires -teoksen Microsoftille. 240 työpaikan vähennys koskee mm. Sega Europea, Creative Assemblya ja Sega HARDlightiä.

Gamesindustry.bizin uutisen mukaan Segan väki on pahoillaan huolesta ja tuskasta, joita muutos aiheuttaa. Myynti oli kuitenkin välttämätön, sillä liiketoimintaa pitää turvata tulevienkin vuosien ajaksi. Sega Europen toimitusjohtaja Jurgen Post pahoittelee, mikäli tieto tuli työntekijöille uutisten ja sosiaalisen median kautta. Näin on ollut pakko tehdä, sillä Sega pitää ensimmäisenä ilmoittaa asiasta Tokion pörssille.






V2.fi | Miia Lyyra
< Videoblogi: Atarin m... Tyler ''Ninja'' Blev... >

Keskustelut (1 viestiä)

Rabbitman

Rekisteröitynyt 18.09.2021

29.03.2024 klo 16.21

Että sieltä ei ole enää luvassa Company of Angry Birdsiä.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova