Tuorein sisältö

Nokia N-Gage - opastettu kierros fantastinen floppi -näyttelyssä - Suomen pelimuseo

15.05.2024 klo 09.00 | Luettu: 573 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Opastettu kierros Suomen pelimuseon Nokia N-Gage - fantastinen floppi -näyttelyn opastettu kuraattorin kierros. Oppaanamme näyttelyn tutkija ja käsikirjoittaja Heikki Jungman.
Suomen pelimuseossa oleva Fantastinen floppi kertoo suomalaisen N-Gage-pelipuhelimen tarinan. Miksi kaupallisesti epäonnistunut laite on niin tärkeä ja kiinnostava osa pelimaailmaa ja suomalaista pelialaa?


Suora linkki: https://youtu.be/2bVeBAy-g24
Saa kanavan tilatakin
Lisää Suomen Pelimuseo -videoita
Ps. Tilaa hyvä lehti, jos et ole jo? http://retrorewind.fi/tilaa

Pelikopteri esittää
(C) 2024 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku

Tietoja näyttelystä - Fantastinen floppi

Vapriikin Galleriassa on näyttely suomalaisesta N-Gage -pelikonsolista. Näyttely tarjoaa nostalgisen mutta ajatuksia herättävän kurkistuksen suomalaisen peli- ja teknologiateollisuuden murrosaikaan.

Vuonna 2003 Nokia oli maailman suurin puhelinvalmistaja. Voimainsa tunnossa ollut yhtiö halusi siivun tuottoisasta pelibisneksestä ja lähti haastamaan pelijätti Nintendoa omalla pelikonsolia ja puhelinta yhdistävällä laitteellaan. Nokian pelikone kehitettiin lähes kokonaan Tampereella ja se sai nimekseen N-Gage.

Vaikka Nokia panosti N-Gageen satoja miljoonia euroja, ei se onnistunut valloittamaan pelaajien sydämiä, vaan sai heiltä täystyrmäyksen. N-Gagesta tuli kansainvälinen naurunaihe ja yksi Nokian suurimpia epäonnistumisia. Flopissa kylvettiin kuitenkin seuraavan onnistumisen siemenet, sillä N-Gage rakensi pohjaa suomalaisten pelien myöhemmälle menestykselle. Nokian panostuksen myötä Suomeen syntyi vahvaa mobiilipeliosaamista. Se auttoi luomaan Rovion Angry Birdsin ja Supecellin Clash of Clansin kaltaisia hittipelejä pian sen jälkeen, kun N-Gage oli haudattu.

Fantastinen floppi -näyttely tarkastelee N-Gagen epäonnistumisia ja onnistumisia niin pelintekijöiden, pelaajien kuin laitteen kehittäneiden insinöörien näkökulmasta. Esillä on harvinaista ja ennen näkemätöntä aineistoa pelikonsolin kehityksestä, sen peleistä, markkinoinnista ja vastaanotosta. Myös pelaamaan pääsee – alkuperäisillä N-Gage-konsoleilla tietenkin.

Suomen pelimuseo
Alaverstaanraitti 5
33100 Tampere

Lisää Suomen Pelimuseo -videoita

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Voita peli tai lahja... PlayStation-pomojen ... >

Keskustelut (3 viestiä)

Petteri

15.05.2024 klo 19.09 2 tykkää tästä

Vieläkin jaksatte puhua N-Gagesta?
lainaa
tnoandkabdjfbt

15.05.2024 klo 21.49

vielakin harmittaa kun skidina en saanut ja yhdella kaverin kaverilla nain. ainakinnse tomb raider olis ollut ihan komea peli kun gameboyversiokin oli ihan mahtista mut ma tykkasin xboxistakin vaik numeroiden valossa otti rumasti turpiin pleikkakakkoselta. xbox olis ihan samanlainen yhden hetken ihme voinut ol
lainaa
Grendel

Moderaattori

Rekisteröitynyt 13.04.2007

15.05.2024 klo 23.10

Petteri kirjoitti:
Vieläkin jaksatte puhua N-Gagesta?

Toki. Tästä on vielä paljon puhuttavaa.
-jok
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova