Tuorein sisältö

Videoblogi: Pelit-kirja 1989 kevät - pelikirjoja jo kaksi kertaa vuodessa

17.05.2024 klo 09.00 | Luettu: 697 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Pelit-kirjat muuttuivat vuonna 1989 jo kaksi kertaa vuodessa ilmestyviksi. Vuosien 1987 ja 1988 kirjat olivat niin valtavan suosittuja, että tahtia piti jo kiihdyttää ihan kunnolla. En osaa sanoa olivatko kaikki kirjassa olevat omat arvosteluni Bitistä tai C=Lehdestä nostettuja, vai teinkö jotain ihan kirjaa varten, mutta kirjoihin tehtiin myös aivan omaa, varta vasten niihin suunnattua arvostelusisältöä artikkelien lisäksi. 1989-kirjassa olevat sen ajan pelialaa avaavat artikkelit ovat myös valtaisan arvokkaita historiikkeja näin jälkikäteen.
Pelit 1988 -teoksen toimitustyöryhmä olivat Niko Nirvi ja Tuija Linden. Avustajat olivat MikroBitti-lehden ydintiimiä: allekirjoittanut Jukka O. Kauppinen, Markku Alanen, Kai Becker, Pasi Hytönen, Jyrki J.J. Kasvi, Aki Korhonen, Kim Leidenius, Antti Litmanen, Niko Nirvi, Jori Olkkonen ja Petri Teittinen.
Pelit-kirjat olivat 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa äärimmäisen tärkeitä ja arvokkaita tiedonlähteitä videopeleistä kiinnostuneille. Mikrobitin Bitti-kirjat-sarjassa julkaisemia opuksia tehtiin monen vuoden ajan, ja etenkin näin jälkikäteen ne ovat todella arvokasta suomalaisen pelaamisen historiaa, todellisia tietopaketteja.
Kirjat eivät liity Pelit-lehteen, vaan niitä tehtiin nimenomaan ennen Pelit-lehden syntyä. Siksi siis Pelit-kirja. Ne eivät myöskään olleet pelkästään jo julkaistujen arvostelujen kierrätystä.


Suora linkki: https://youtu.be/wAZVsPLdhCQ
Saa kanavan tilatakin
Lisää videoblogeja
Ps. Tilaa hyvä lehti, jos et ole jo? http://retrorewind.fi/tilaa

Pelikopteri esittää
(C) 2024 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, KrakuLisää videoblogeja

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< PlayStation-pomojen ... Videoblogi: Roolipel... >

Keskustelut (1 viestiä)

qwertypro

17.05.2024 klo 12.43

Eikös kaikki kirjojen arvostelut löydy skannattuina tästä? solvalou.com/pelit
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova