Tuorein sisältö

Yhdysvaltalainen oikeuskansleri huolissaan pelien alkoholikuvasta

08.07.2008 klo 17.01 | Luettu: 3456 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Yhdysvaltojen Connecticutin osavaltion oikeuskansleri Richard Blumenthal on huolissaan pelien ikärajajärjestelmän puutteista. Silmätikukseen Blumenthal on ottanut WiiWareen tulevan Pong Tossin, joka on osa JV Gamesin jatkossa kasvavaa Frat Party Games -pelisarjaa. Oikeuskanslerin mielestä tämä alkujaan Beer Pong -nimellä tunnettu peli ei saisi saada teineille soveltuvaa T-ikärajaa vaan pelille pitäisi lätkäistä suoraan K18-leima.

"Vanhemmilla on viimeinen sana lastensa peleihin - mutta heidän on oikeus tietää kaikki tosiasiat. Ikärajoja asettavalla ESRB:llä on moraalinen ja eettinen vastuu pohtia kaikkia mahdollisesti haitallista materiaalia arvioimissaan tuotteissa", Blumenthal jyrisee. Hänen mukaansa alkoholin kohtuutonta käyttöä sisältävät pelit ovat teini-ikäisille aivan liian rajua tavaraa.

Vastauksen Blumenthal sai ESRB:n Eliot Mizrachilta. "Pong Toss ei sisällä mitään muuta kuin pelaajia heittelemässä virtuaalisia pingispalloja muovimukeihin, joka tuskin ansaitsee kaikkein tiukinta ikärajoitustamme", Mizrachi kuittaa.

Myös ESRB:n johtaja Patricia Vance on vastannut oikeuskanslerin väitteisiin paljastamalla, ettei edes tavallisessa elämässä laitonta toimintaa kuvaavia pelejä usein arvioida vain aikuisille sopivaksi. Esimerkiksi Vance nostaa autopelit, joissa saatetaan kaahata kaupunkien kaduilla huimilla ylinopeuksilla, mutta jotka saavat silti yleensä koko perheelle sopivan pelin ikärajamerkinnän.

Lähde: GamePolitics

V2.fi | Matti Lintula
< Sony ja Nintendo hak... PS3:n SOCOM myöhästy... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (3 viestiä)

Albi

08.07.2008 klo 17.53

Voisi sanoa että Eliotilta toaalinen OWNAUS.
lainaa
Albi

08.07.2008 klo 17.59

totaalinen*
lainaa
Abbath

Rekisteröitynyt 02.06.2008

09.07.2008 klo 10.40

Richard Blumenthal kirjoitti:
Alkoholin kohtuutonta käyttöä sisältävät pelit ovat teini-ikäisille aivan liian rajua tavaraa.

Ihan oikein. Alkoholia juodaan, sillä ei leikitä. Eihän ruuallakaan saa leikkiä!
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova