Tuorein sisältö

Eliten kehittäjä kaipaa Ison-Britannian tukea pelialalle

23.07.2008 klo 19.01 | Luettu: 1870 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Klassikoksi muodostuneen avaruuspeli Eliten kehittäjä David Braben kaipaa valtiollista apua Ison-Britannian hiipuvalle pelialalle. Braben ja hänen johtamansa Frontier Developments on yhdistänyt voimansa muiden brittiläisten pelistudioiden kanssa kampanjoidakseen verohelpotusten ja valtiollisen tuen puolesta.

Braben pelkää, että yhä useampi pelifirma karkaa Britanniasta paremman työvoimatarjonnan ja parempien valtion tukien perässä Yhdysvaltoihin. "Uskomme, että hallituksen tulee toimia nyt kun Ison-Britannian teollisuus on voimissaan, eikä odottaa, että pelialalle käy kuten maan elokuvabisnekselle ennen verohelpotusten antamista", Braben julistaa.

Brabenin alulle panema kampanja on kuitenkin saanut osakseen melkoista vastustusta. Ison-Britannian kulttuuriministeri Margaret Hodge on kommentoinut, ettei hallitus ole kovin suostuvainen antamaan verohelpotuksia. Hodgen mukaan hallituksen on saatava varmaa näyttöä siitä, että peliteollisuus on syöksymässä kohti aitoa markkinakatastrofia ennen tuen antamispäätöstä.

Lähde: Edge Online

V2.fi | Matti Lintula
< Kaz Hirai: 'Missä on... PR-henkilö vahtii Mo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova