Tuorein sisältö

Sijoittajien luottamus Conanin mahtiin lopahti

28.07.2008 klo 11.03 | Luettu: 6847 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Massiivimoninpeli Age of Conan: Hyborian Adventuresin tehneen norjalaisen Funcomin osakekurssi on näyttänyt lähinnä pulkkamäeltä pelin julkaisun jälkeen. Yhtiön osakkeen arvo on pudonnut toukokuun lopun 34 eurosta 15 euroon osakkeelta. Osakkeiden arvo käväisi väliaikaisesti vielä tätäkin alempana.

Arvonalennus ei välttämättä johdu Age of Conanin menestyksestä vaan perinteisestä pörssikuplasta, joka kehittyi yhtiön ympärille pelin ennakkohypen aikana. Kun tuotot eivät vastanneetkaan täysin epärealistisia tavoitteita, laittoivat sijoittajat joukolla osakkeensa myyntiin, romahduttaen samalla osakkeiden hinnan.

Vaikka pudotus olikin kova, on osake nyt suurinpiirtein samalla tasolla, jolla se keikkui koko vuoden 2007.

Lähde: Massively

V2.fi | Matti Lintula
< Warhammer Online sai... Jokeri ja kolme muut... >

Keskustelut (7 viestiä)

Kungfutse

Moderaattori

Rekisteröitynyt 04.04.2007

28.07.2008 klo 11.31

Noh, Age of Conanin pelaajamäärät/tilaukset ovat menneet about samaa käyrää, joten kyllä sillä AoC:n menestymättömyydellä on jotain tekemistä tuon kanssa.
lainaa
HumbleJohn

Rekisteröitynyt 29.01.2008

28.07.2008 klo 11.37

Harmi, sitä se yli hypetys teettää. Hieno uutiskuva.
lainaa
Duster

Rekisteröitynyt 03.01.2008

28.07.2008 klo 13.17

Joo melkoista shittiä kyllä tuo peli. Erehdyksissä ostin heräteostoksena pelin Collector's Editionin. Onneksi sain sen hyvään hintaan kaupaksi huuto.netissä. Nyt kun katsoo on Age of Conanin ilmoituksia yksi jos toinenkin Huuto.netin listoilla :)
lainaa
Sami

28.07.2008 klo 14.43

Sattuiko teidän toimittajat yhtään penkomaan noita "lähteenne" tietoja ja onko teillä yleensä minkäänlaista lähdekritiikkiä näissä teidän uutisissa?

Käyttämänne lähteen Massivelen sivuilla monet käyttäjät kritisoivat uutista varsinkin kun se oli otettu Wowriot-blogista jolla on ollut lievästi sanottuna sekavia "uutisointeja" AoC:stä. Jos "toimittajanne" V2:sessa sattuisivat vertaamaan Oslon Pörssin OSEBEX-indeksiä se on ollut samanlaisessa laskussa kuin Funcomin osake eli samanlainen "romahdus" on koettu koko pörssissä eikä pelkästään Funcomin osakkeissa. Indeksin nousu tapahtui taas samaan aikaan kun Funcomin osakkeen nousu.
lainaa
Ronsu

28.07.2008 klo 15.28

Aivan, Sami esitti juuri sen pointin jota itse olin tulossa esittämään: AoC:llä ja FunComilla tuntuu löytyvän vihamiehiä, jotka käyttävät hyväkseen juuri muun muassa tätä pörssinotkahdusta - unohtaen täydellisesti mainita, että notkahdus on tapahtunut koko pörssissä eikä vain FunCom:n osakkeissa (päin vastoin väittävät juuri FunComin osakkeiden romahtaneen). Eli jotain järkeä näihin uutisiin, tarkistakaa lähteenne.
lainaa
Kungfutse

Moderaattori

Rekisteröitynyt 04.04.2007

28.07.2008 klo 16.26

En nyt jaksa tuota Oslon Pörssin OSEBX-indeksin painotuksia lähteä tutkimaan, mutta arvatkaapa huviksenne miten OMX Helsinki (HEX) -indeksin käy jos Nokian osake notkahtaa 30%...

En väitä, että Funcomin osuus kaikesta Oslon pörssissä tehtävästä kaupankäynnistä olisi samaa luokkaa kuin Nokialla Helsingissä, mutta kärjistettynä pointtina se käy siitä, että koko pörssin indeksin lasku/nousu voi todlellakin olla sen tasan yhden yrityksen ansiota.

Funcomin osakkeen arvon lasku kertoo vain ja ainoastaan siitä, että sijoittavat ovat halunneet päästä osakkeistaan eroon, eikä riittävästi ostajia niille ole ollut. Syitähän tuohon voi olla monia, mutta uskallan edelleen väittää, että kyllä tuo pelaajamäärien droppaaminen on suorassa yhteydessä siihen.
lainaa
Sami

29.07.2008 klo 08.10

Funcomin tapauksessa ei nyt kuitenkaan puhuta mistään Norjan Nokiasta tai Microsoftista vaan Funcomin osakkeen noteerauksen nousut tai laskut eivät kyllä vaikuta käytännössä mitenkään yksinään OSEBX-indeksiin. Kyllä ne syyt Funcomin osakkeen hinnan laskuun löytyvät myös yhtälailla maailmantaloudesta kuin siitä ettei peli ollut vielä heti sellainen menestys kuin odotettiin.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova