Tuorein sisältö

Purjelennä simulaattorilla museossa

29.03.2007 klo 22.32 | Luettu: 2919 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Tämä ei ihan olohuoneeseen mahtuisikaan.
Suomen ilmailumuseossa pääsee testaamaan purjelentämistä harrastajavoimin rakennetun varsin komean simulaattorin puikoissa. Aiheesta tiedottaa Virtual Pilots ry seuraavin sanoin:

Virtuaalilentäjät rakensivat Suomen Ilmailumuseon Purjein taivaalla -näyttelyä

Suomen Ilmailumuseon tuorein näyttely - Purjein taivaalla - kiinnittää huomion lentämisen ekologisimpaan ja hiljaisimpaan muotoon. Liitokoneet ovat myös merkittävä osa ilmailun historiaa, sillä ennen moottorikoneita tutkittiin ilmaa raskaammalla koneella lentämistä liitokonekokeiluilla. Esillä on museon kokoelmiin kuuluvien historiallisten koneiden lisäksi uusinta uutta kalustoa. Museon kokoelmiin kuuluu 21 purje- ja liitokonetta ja nyt avattu näyttely Virtuaalilentäjät - Virtual Pilots ry on rakentanut näyttelyn kohokohdaksi muodostuneen purjelentokonesimulaattorin. UTU-purjekoneen runkoon on rakennettu purjelentosimulaattori, jolla vierailijat voivat kokeilla purjelentämistä niin aidossa ympäristössä kuin ilman hinauskonetta voi vain aikaan saada.

Vierailijat voivat köyttää itsensä purjekoneen ohjaamoon ja kokeilla purjelentämistä kunnon ohjaimilla, laajakankaan avulla. Kunnon simulaattoriympäristössä ja oikealla purjekoneella simulaattorilentäessä tunnelma on aivan toista kuin kotona keittiönjakkaralla. Tuuli vinkuu ja siipien natina kuuluu kun vetää tikusta hieman kovemmin. Laajakangas luo simulaattorigrafiikan suurikokoisena lentäjän eteen ja hyvät ohjaimet luovat lentotunnelmaa, vaikka perstuntuma yhä puuttuukin. Simulaattori on toteutettu Condor-lentosimulaattoria käyttäen.

V2.fi | Manu Pärssinen
< XBLA-Worms päivittyy... Japanin myydyimmät... >

Keskustelut (2 viestiä)

Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

31.03.2007 klo 17.07

Tämäpä voisi olla kiintoisaa käydä testaamassa. Purjelentolupa ei kaiketi maksakaan kauhean paljoa, jos vaikka oikein innostuisi.
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

01.01.2019 klo 19.58

Tällainen voisi tulla myös Pelimuseoon kokeiltavaksi joskus.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova