Tuorein sisältö

Carmack ruoskii kaikkia konsolivalmistajia

04.08.2008 klo 18.01 | Luettu: 7128 kertaa | Teksti: Matti Lintula


id Softwaren pääguru John Carmack ruoskii Microsoftia siitä, että se perii kehittäjiltä sitä enemmän rahaa, mitä useammalle DVD-levylle yksi peli joudutaan jakamaan. Carmack kertoi aiemmin Quake Con -tapahtumassa, että yhtiön tuleva Rage tullaan julkaisemaan kahdella DVD:llä ja silti pelin tekstuurit on jouduttu pakkaamaan tiukkaan laadun kustannuksella. Microsoftin puolelta päätös perustuu siihen, ettei Xbox 360:n DVD-asema näyttäisi huonolta PS3:n Blu-rayn rinnalla.

Sonya Carmack puolestaan moittii yhtiön lisäsisältövaatimusten vuoksi. Mikäli peli, kuten Carmackin tapauksessa Quake Wars, julkaistaan PlayStation 3:lle vasta muiden alustojen jälkeen, vaatii Sony peliin runsaasti yksinoikeudella julkaistavaa lisässisältöä, jotta myöhästyminen olisi oikeutettu kuluttajien silmissä.



Carmack pelaa yllättäen paljon myös Nintendo-pelejä Wiillä ja DS:llä. Wii-pelejä ei id Softwarelta tulla kuitenkaan näkemään, sillä Carmackin mukaan markkinoilla menestyvät ainoastaan Nintendon itsensä tekemät pelit. Kolmannen osapuolen pelit jätetään oman onnensa nojaan, eikä tämä lämmitä kehittäjälegendan mieltä lainkaan.

Lähde: 1UP

V2.fi | Matti Lintula
< Braben tahtoo tehdä ... Kitarapeli muodostui... >

Keskustelut (9 viestiä)

Flagg

Rekisteröitynyt 13.04.2007

04.08.2008 klo 19.24

DS:lle sentään tuli se fantasia peli.
lainaa
maitonen

04.08.2008 klo 20.24

Tuo ukko ei paljoo bs puhu kunnon jätkä. respectit
lainaa
MJR2312

Rekisteröitynyt 03.09.2007

04.08.2008 klo 21.20

Kas, nyt paljastui ainakin minulle uutta MS:sta ja Sonysta. Kumpikaan juttu ei ole ainakaan positiivinen.
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

04.08.2008 klo 21.35

DVD sakkomaksut eivät ole kovinkaan hyvä idea MS:ltä. Tämä aiheuttaa juuri sen, että pelit ahdetaan väkisiin mahdollisimman pieneen tilaan ja ties kuinka monessa pelissä on karsittu asioita, jotka on voitu myöhemmin pistää Liveen maksullisena lisäsisältönä tai jättää kokonaan pois.

Sonyn lisäsisältö vaatimuksista taas en ole ennen kuullut. Kuluttajan kannaltahan tämä periaatteessa on hyvä, että pidemmästä odotuksesta annetaan jotain extraa.

Ja on vähän jyrkästi sanottu, että Wiillä pärjää vain Nintendon omat nimikkeet. Onhan tämä suureksi osaksi totta, mutta kyllä sieltä menestyneitä 3rd party nimikkeitäkin löytyy.
lainaa
Näpäyttäjä

04.08.2008 klo 21.49

Ei kai ne ole mitään sakkomaksuja vaan MS ottaa jonkinlaista kredittiä joka levyltä ja vaikka maksu olisikin pieni niin se nousee mukavasti kun jotain peliä myydään vaikka sen 1milj. kappaletta. Kun ei tuossa ns. sakkomaksu argumentissa ole mitään järkeä kun miettii että MS:n julkaisema Lost Odyssey vei 4 levyä. Ei hyvää mainosta MS:lle minun mielestä, jos siis uskoo tuon Carmackin/Tagmanin jutun. Ymmärrän kyllä Carmackin ärsytyksen kun miettii esim. Ragea ja sen 2 levyä tai jopa 3 levyä, niin kyllähän se pienen loven tekee voittoihin. Huvittavaa että yllättäen Sonyn kiristys onkin hyvä juttu, kun taas MS:n ns. kiristys on itse saatanasta... Heh Heh!
Kumpikin "kiristys" kostautuu ja Sonylle ehkä enemmän koska ei kaikilla ole mitään lisämatskua tarjolla. Kun taas harva peli vie enemmän kuin sen yhden levyn.
lainaa
Intrasigent

Rekisteröitynyt 15.07.2008

04.08.2008 klo 22.24

Uutinen kirjoitti:
id Softwaren pääguru John Carmack ruoskii Microsoftia siitä, että se perii kehittäjiltä sitä enemmän rahaa, mitä useammalle DVD-levylle yksi peli joudutaan jakamaan. Microsoftin puolelta päätös perustuu siihen, ettei Xbox 360:n DVD-asema näyttäisi huonolta PS3:n Blu-rayn rinnalla.

Näinköhän saadaan sitten DVD asema näyttämään hyvältä Blu-Rayn rinnalla? Tosta jäi jotenkin semmonen kuva, että MS tietää Blu-Rayn olevan parempi ja koettaa peitellä asiaa pelinkehittäjien kustannuksella.


Uutinen kirjoitti:
Mikäli pelijulkaistaan PlayStation 3:lle vasta muiden alustojen jälkeen, vaatii Sony peliin runsaasti yksinoikeudella julkaistavaa lisässisältöä, jotta myöhästyminen olisi oikeutettu kuluttajien silmissä.

Ei sentään yhtä törkee temppu, kun MS:n vaatimukset, mutta aikas epäreilua tämäkin. Olisivat tehneet helpommin ohjelmoitavan koneen, tai kääntäisivät ite ne pelit, sen sijaan et tulee tekijöille parkuun lisäsisällöstä.


Uutinen kirjoitti:
Carmackin mukaan markkinoilla menestyvät ainoastaan Nintendon itsensä tekemät pelit. Kolmannen osapuolen pelit jätetään oman onnensa nojaan, eikä tämä lämmitä kehittäjälegendan mieltä lainkaan.

Eipä tästä yksin nipaakaan voi syyttää, sillä kyllä se kehittäjiä jonkin verran koittaa auttaa. Ongelma on vaan se, että monet ns kolmannet osapuolet yrittää vaan rahastaa peleillä, kun nipan omat pelit taas käyttää hyvin laitteen ominaisuuksia ja on muutenkin mainioita (kuten Zeldat, Mariot yms).
lainaa
Konsolimies

04.08.2008 klo 23.43

Microsoft kyllä auttoi Capcomia XBLA tilanpuutteen suhteen, joten voisi olla hyvin mahdollista, että tätäkin ongelmaa lievittävät jotta ID:kin saisi pelinsä kolmelle levylle.
lainaa
MJR2312

Rekisteröitynyt 03.09.2007

05.08.2008 klo 01.55

Konsolimies kirjoitti:
Microsoft kyllä auttoi Capcomia XBLA tilanpuutteen suhteen, joten voisi olla hyvin mahdollista, että tätäkin ongelmaa lievittävät jotta ID:kin saisi pelinsä kolmelle levylle.

...Korkeintaan siinä tapauksessa, että id:n pelit ovat todella laajoja. Sitä ei kyllä ole aiemmin nähdyn perusteella odotettavissa.
lainaa
Ilomieli

Rekisteröitynyt 10.04.2007

05.08.2008 klo 15.53

"Microsoftin puolelta päätös perustuu siihen, ettei Xbox 360:n DVD-asema näyttäisi huonolta PS3:n Blu-rayn rinnalla."
AS,.as,.-s, =DD

"Mikäli peli, kuten Carmackin tapauksessa Quake Wars, julkaistaan PlayStation 3:lle vasta muiden alustojen jälkeen, vaatii Sony peliin runsaasti yksinoikeudella julkaistavaa lisässisältöä, jotta myöhästyminen olisi oikeutettu kuluttajien silmissä."
Hassu tämäkin =DD
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova