Tuorein sisältö

Pelikirjastorio avaa pelit tutkijoiden käyttöön

16.08.2008 klo 21.03 | Luettu: 2747 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Game Libratory eli suoraan suomennettuna Pelikirjastorio on videopelikirjaston ja -laboratorion yhdistelmä, jonka tarkoituksena on tarjota tutkijoille avoin pääsy pelien historiaan. Libratoryn kokoelmaan luvataan haalia pelejä muinaisista tuotokista uusimpiin hitteihin. Osa peleistä on pelattavissa emulaattoreiden avulla, osa aidolla laitteistolla.

Projekti tarjoaa mahdollisuudet tieteellisiä tutkimuksia tekeville tahoille saada käsiinsä harvinaisistakin peleistä kuvakaappauksia ja videoita. Myös pelisessioiden tallentaminen on mahdollista mm. kognitiivisen tieteen, taiteen ja käyttöliittymätutkimuksen hyväksi.

Ylevänä tavoitteena on parantaa pelitutkimuksen yleistä laatua ja lisätä aiheeseen liittyvien tieteellisten tutkimusten määrää. Pelikirjastoriolle tilat tarjoaa California Institute for Telecommunications and Information Technology. Jäämme odottamaan, koska vastaava tutkimuslaitos nousee Suomen kamaralle, kotimaisten yliopistojen käyttöön.

Tutustu projektiin Game Libratoryn kotisivulla.

V2.fi | Matti Lintula
< Suomalaisblondi main... Pennit jonoon - täss... >

Keskustelut (1 viestiä)

UltimateSephiroth

17.08.2008 klo 23.12

Eli siis normipulliaisille ei ole tarjolla mitään? Itse sen ainakin näin ymmärsin ("jonka tarkoituksena on tarjota _tutkijoille_").
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova