Tuorein sisältö

Applella suuret suunnitelmat pelimarkkinoiden varalle

13.11.2008 klo 14.01 | Luettu: 3533 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Applen markkinointipuolen varapääjohtaja Greg Joswiak kertoi taannoin Stuff.tv:lle antamassaan haastattelussa, ettei App Storen pelivalikoima ole suinkaan vielä nähnyt parasta aikaansa.

Neljässä kuukaudessa palveluun on ropissut ongelmanratkontapelejä, toimintaa, autopelejä ja rytmipelejä. Joswiak uskookin, että palvelun yltäessä vuoden ikään, sen pelivalikoima on kasvanut nykyisestään niin laadullisesti kuin laajuudeltaankin. Joswiak kehuu iPhonen ja iPod Touchin tarjoavan Nintendon DS-konsolia parempaa grafiikkaa multitouch-näytöllä ja paremmalla pelien jakelukanavalla.

Applen keulamies Steve Jobs uskoo Wall Street Journalin haastattelussa yhtiön laitteiden muodostavan huomattavan vaihtoehdon mobiilipelimarkkinoille joulusesongin aikaan. Wall Street Journalin artikkelissa paljastetaan neljäsosan App Storesta ostetuista tuotteista olleen pelejä.

Kehittäjiä Applen laitteille vetää paitsi App Store -kauppa, myös hyvät kehittäjän ja julkaisijan väliset sopimusehdot, jotka jättävät App Store -myynnistä rahaa enemmän kehittäjälle kuin välikäsille. Kehittäjälle jäävän rahan prosentuaalinen osuus esimerkiksi hyllymyyntipeleissä on huomattavasti pienempi.

V2.fi | Matti Lintula
< Gran Turismo 5:n vau... Käsikonsoleilla pela... >

Keskustelut (2 viestiä)

Murtsi

13.11.2008 klo 14.16

iPhone voisi olla oikeasti merkittävä kilpailija Ds:lle ja Psp:lle, mikäli siitä löytyisi multitouchscreenin lisäksi digitaaliset peruspainikkeet. Aika tuskaista on pelata ilman niitä...
lainaa
KuroShiro

Rekisteröitynyt 26.09.2008

13.11.2008 klo 16.23

Murtsi kirjoitti:
iPhone voisi olla oikeasti merkittävä kilpailija Ds:lle ja Psp:lle, mikäli siitä löytyisi multitouchscreenin lisäksi digitaaliset peruspainikkeet. Aika tuskaista on pelata ilman niitä...

Samaa mieltä. Pelkkä kosketusnäytön näpyttely ei kyllä tule toimimaan kaikissa peleissä, Applen väki menettää monet mahdollisuudet jos menee jättämään namiskat pois.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova