Tuorein sisältö

Ruotsalaisetkin tutkivat peliväkivallan vaikutuksia

14.11.2008 klo 20.00 | Luettu: 5315 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Kolmen ruotsalaisyliopiston yhteistutkimuksessa selvitettiin pelien vaikutusta sydämen lyöntitiheyteen 12-15-vuotiailla pojilla. Väkivaltaisia pelejä pelaavien poikien sydän hakkasi huomattavasti tiuhemmin kuin vertailuryhmäläisillä, jotka pelasivat väkivallatonta peliä. Sydämen lyöntitiheyden muutokset vaikuttivat myös yöllä testiryhmien ollessa unten mailla.

Ruotsalaistutkimus uskoo tulosten paljastavan lisää kaivattua tietoa väkivaltaisten pelien ja aggressiivisen käyttäytymisen suhteesta, kertoo Blue's News.


V2.fi | Matti Lintula
< Xbox 360 ohittaa pia... Wrath of the Lich Ki... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (6 viestiä)

Irichanu

Rekisteröitynyt 11.04.2007

14.11.2008 klo 20.16

Vois kyllä kertoa mikä peli, kyllä ainakin itsellä tulee näissä multiplayer FPSissä syke noustua jännityksestä ja nopeasta temposta.
lainaa
crom

Rekisteröitynyt 11.10.2007

14.11.2008 klo 20.34

Olipas taas "yllätys", kun aikaisemmin on vastaavaa todettu jännittävillä elokuvilla ja kirjoillakin, jos sellaisia katselee/lukee ennen nukkumaanmenoa. Ilmiö ei johdu varsinaisesti väkivallasta, vaan kyseisten pelien tuottamasta jännityksestä, jonka seurauksena elimistö tuottaa adrenaliiniä ja kyseisen sykkeen nousun. Tuo vaikutus ei häviä samantien kun lopettaa pelaamisen. Taas on haettu vaan lisäjulkisuutta tuolla kun on korvattu jännittävät pelit väkivaltaisilla.
lainaa
Miizou

Rekisteröitynyt 30.07.2007

14.11.2008 klo 22.35

Seuraavaksi voidaankin tutkia, saavatko komediaelokuvat katsojat nauramaan ja tuntemaan huvittuneisuutta.

Ilo, suru, jännitys, pelko, jne. ovat juuri niitä tunteita, joita fiktiivisillä tarinoilla pyritään kokemaan. Joskus kuvamateriaali voi kuitenkin olla sen verran rankkaa, ettei se sovi henkisesti vielä kehittymättömälle lapselle. Tämän takia elokuvilla ja peleillä on ne paljon peräänkuulutetut ikärajat ja -suositukset.


Crom sen sanoikin jo aika hyvin. Lisäksi haluaisin minäkin tietää, mitä peliä tutkimuksessa käytettiin.
lainaa
Makk3

Rekisteröitynyt 06.08.2007

14.11.2008 klo 23.55

Ovat testanneet jotain FPS-peliä vs. The Sims.
Ei ne ruotsalaiset ilman testejä tajua, että kummassa pulssi nousee enemmän.
lainaa
Imperialist

16.11.2008 klo 11.45

Joo naurettavaa, yritetään taas väkisin löytää peleistä jotain "pahaa" ja varmaan kieltää ne.

Tahdotaan olla sokeita, eikä uskota oikeisiin ongelmiin, vanhempien kasvatuksesta ei tarvitse syyttää, voit syyttää pelistä! Ruotsalaistutkimukset ovat monesti olleet todella tyhmiä, joskus miettinyt minkälaista koulutusta siellä annetaan?

Jos minulta kysytään, olen aika rentoutunut väkivaltapeleissä. Mutta sitten kun pelaan jotain urheilupeliä olen aika aggressiivinen, esim. nhl tai joku fifa. Miksi? Kun on tärkeä matsi, jota on hinkannut pitkään ja vastustaja vetää hirveällä munkilla maalin =).

Enkä ymmärrä sitä mitä väliä on sillä että aiheuttaa aggressiivisuutta, minulla se jää vihaksi peliä kohtaan. Eikä kukaan muukaan varmaan mene pelin jälkeen potkimaan ihmisiä kadulle? Kyllä ne aggressiot tulee ihan muualta.

lainaa
Imperialist

16.11.2008 klo 11.50

Ja pakko lisätä että pulssin nouseminen ei ole aggressiota, välttämättä. Taas kysyn, missä ovat koulunsa käyneet? Kuten aiemmin sanottiin se on juuri se jännitys, ja esim. cs on tosi nopea tempoinen, katsot väärään suuntaan tai olet vähän aikaa ajatuksissasi (1sec) ja klassinen "boom headshot".
lainaa

V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova