Tuorein sisältö

Id raivoaa uutukaisellaan

04.08.2007 klo 15.39 | Luettu: 4748 kertaa | Teksti: Timo Koskinen



Käynnissä oleva QuakeCon tuo uutisia myös Id Softwaren seuraavasta pelistä, joka on aiemmin ollut lähes täydellisessä pimennossa. Idin pääsuunnittelija Tim Willits on nyt avannut sanaista arkkuaan ja keskustellut 1upin kanssa uuden peliprojektinsa suunnista. Doom 3:n jälkeen Id halusi avaruusaseman synkiltä käytäviltä avarammille ja valoisammille metsästysmaille.

Tuloksena tästä oli Darkness-koodinimellä kulkeneen projektin hyllyttäminen tuoreemman suunnittelun tieltä. Uusi peliprojekti sai nimekseen Rage, ja tarinan miljööksi tuli Mad Max -henkinen postapokalyptinen autiomaa. Lähtökohtana on siis jälleen tieteisdystopian synkeä ja tuhottu maailma, mutta klaustrofobisten käytävien loisteputkivalaistuksesta on päästy sentään polttavan auringon alle.

Ihmiskunnan tuhon taustalla on tällä kertaa maahan osunut komeetta, josta henkiin jääneet yrittävät jatkaa elämäänsä autiomaan armottomuudessa. Näissä äärimmäissä oloissa hyvän ja pahan rajat ovat hämärtyneet. Willits kertoo hieman arvoituksellisesti pelaajahahmon "palaavan maailmaan, joka on unohtanut hänet". Moraalisia valintoja? Avoin, vuorovaikutteinen pelimaailma? Sitä Willits ei paljasta. Pelissä on hänen mukaansa seikkailuelementtejä, mutta se "ei ole RPG". Idin aiemmat pelit eivät ole aina luovuudella juhlineet, mutta ehkäpä tällä kertaa luvassa on jotain erilaista.

V2.fi | Timo Koskinen
< Huikeita SEGA-huhuja... Assembly 2007 -tulok... >

Keskustelut (3 viestiä)

Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

04.08.2007 klo 17.38

id on ollut hyvä tekemään peliengineitä, joihin muut ovat sitten myöhemmin lisänneet pelin.
lainaa
Jeppe

04.08.2007 klo 18.50

Aivan, tekniikka on hallussa, mutta mielenkiintoisia pelejä ei vaan ole osattu tehdä.
lainaa
mdtrx

Rekisteröitynyt 10.04.2007

05.08.2007 klo 03.37

Saisivat tehdä Quake 3:n uusilla grafiikoilla, josta voisi useampi innostua .. ja suurempi kommuuni Arenalle.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova