Tuorein sisältö

Tietoisku Star Trek Onlinestä

09.02.2009 klo 16.01 | Luettu: 3087 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Star Trek Onlineä kehittävä Cryptic Studios on raottanut jälleen hieman salaisuuden verhoa tulevan massiivimoninpelinsä edestä. IGN:lle haastattelun antaneet Crypticiläiset paljastavat pelin sijoittuvan aikaan 30 vuotta Star Trek: Nemesiksen jälkeen. Näin pelinkehittäjien ei ole tarvinnut luoda toisintoa mistään jo nähdystä juonikuviosta vaan pelimaailman kehitys on päästy aloittamaan puhtaalta pöydältä. Tarinan mukaan vuonna 2409 Klingonien ja Federaation välinen rauha on rakoilemassa ja lisälusikan tuliseen soppaan heittää vielä kolmaskin, vielä salassa pidettävä avaruusmahti.

Peliä ei ole Crypticin mukaan yritetty sovittaa olemassaolevaan MMO-muottiin, vaan suuri osa pelijärjestelmästä on tehty nimen omaan Star Trekin ehdoilla edeten. Pelaaminen muistuttaakin klassisen sarjan tarinankuljetusta ja perustuu usein pienempiin instansseihin. Pelaaja aloittaa uuden tehtävän usein avaruudesta, josta esimerkiksi siirrytään planeetan pinnalle tiedemiehiä pelastamaan. Tämän jälkeen autetaan vielä ongelmissa olevaa avaruusasemaa ja koko tehtävä huipentuu avaruustaisteluun. Avaruustaistelu on kuvattu aluksen ulkopuolelta, mutta mistään räiskinnästä ei ole kyse, sillä tähtialusten välinen kamppailu on taktista painia, jossa suojien siirtelyllä ja aseiden oikeaoppisella käytöllä pärjää nopeita refleksejä paremmin.



Pelaajan luoman kapteenin seuraksi kullakin aluksella on niin ikään pelaajan luoma miehistö, jonka koostumus vaihtelee valitun alustyypin mukaan. Miehistön jäsenistää voi koota kuitenkin planeettojen pinnoille ja avaruusasemille mukaan haluamansa ryhmän. Useampikin kapteeni voi siirtyä planeetan pinnalle, mutta jokainen mukaan tuleva kapteeni vähentää mukaan otettavan NPC-miehistön määrää yhdellä. Näin laskeutumisryhmät pysyvät kätevän pieninä.

Vaikka peli sijoittuukin vanhojen Trekien jälkeiseen aikaan, on mukana paljon viitteitä televisiosarjojen ja elokuvien tapahtumiin ja saattaapa avaruudesta löytyä vaikkapa tuttujen hahmojen jälkeläisiä. Joissain tehtävissä päästään myös matkustamaan ajassa, joten kukaties tyhjiössä saattaa leijailla vastaan itse Kirk miehistöineen.

Star Trek -fanien onnen portit aukeavat näillä näkymin 2010, Star Trek Onlinen ilmestyessä PC:lle. Myös PS3- ja Xbox 360 -versioista on liikkunut huhuja, mutta Cryptic ei ole näitä vahvistanut.

V2.fi | Matti Lintula
< Liikkuvaa kuvaa uude... Pelissä poltetaan ko... >

Keskustelut (2 viestiä)

crom

Rekisteröitynyt 11.10.2007

09.02.2009 klo 17.31

Hienoa. Hyvä jos ottavat tosiaan tuon näkökulman pelin kehittämiseen, niin ehkä siitä tulee tosiaan vähän erilainen mmo ja voisi harkita ainakin kokeilemista.
lainaa
Astoral

09.02.2009 klo 19.25

Kieltämättä idea vaikuttaa mielenkiintoiselta. Laitteistokantakin ollee jo viimeistään vuonna 2011 mielenkiintoisessa kuosissa suurimmalla osalla tuota ja muita pelejä pyörittämään.

Mitä mikki käyttöjärjestelmiä uskoisitte sen tukevan? Oleva tilannehan ei ole kehittelijän kannalta paras mahdollinen... Joskin Linusin lausuntoon pohjautuen voisi ehkä jopa ehdottaa ainoaksi vaihtoehdoksi tulevaa windowsia?

crom kirjoitti:
Hienoa. Hyvä jos ottavat tosiaan tuon näkökulman pelin kehittämiseen, niin ehkä siitä tulee tosiaan vähän erilainen mmo ja voisi harkita ainakin kokeilemista.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova