Tuorein sisältö

Will Wright jättää Maxisin 22 vuoden jälkeen

09.04.2009 klo 09.59 | Luettu: 4658 kertaa | Teksti: Matti Lintula


SimCityn, The Simsin ja viimeisimpänä Sporen suunnitellut, Maxis-pelistudion vuonna 1987 perustanut Will Wright on vaihtamassa työpaikkaa. 1990-luvulla taloudellisiin ongelmiin ajautuneen Maxisin pelastukseksi siunaantui Electronic Arts, joka osti studion vuonna 1997. Tämä tiesi uutta nousua Wrightin loisteliaalle uralle.

Nyt Wright on jättämässä EA:n ja Maxisin taakseen keskittyäkseen toimimaan omassa Stupid Fun Club -nimisessä projektissaan, kertoo Gamasutra. Stupid Fun Club on ollut aiemmin Wrightin yksityisesti rahoittama, robottisuunnitteluun keskittyvä paja. Wright on osallistunut suunnittelemallaan robotilla mm. BattleBots-robottisotaan yhdessä tyttärensä kanssa.

Nyt puoliksi EA:n rahoittama Stupid Fun Club keskittyy robottien lisäksi kehittämään uusia sisältöideoita paitsi peleihin, myös internetiin, televisioon, elokuviin ja leluihin. Berkeleyssä sijaitsevassa varastossa toimiva Stupid Fun Club muuttuukin siis ajatusaltaaksi, josta EA:lla on vähemmän yllättäen oikeus ammentaa itselleen tuotantoon porukan parhaat peli-ideat.

Will Wright on kiistatta pelimaailman yksi tunnustetuimmista tekijöistä, vaikka miehen Electronic Artsin aikana tekemistä peleistä voidaankin olla montaa mieltä. Wright saikin ansaitsemansa elämäntyöpalkinnon jo vuoden 2001 GDC-messuilla.

V2.fi | Matti Lintula
< Eine kleine Nachtmus... End of Eternity on f... >

Keskustelut (2 viestiä)

Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

09.04.2009 klo 22.18

Sporen jälkeen sietääkin jättää..
lainaa
blah

10.04.2009 klo 13.06

Spore oli kyllä melkoinen pettymys...

Uusi versio SimCitystä kyllä kelpaisi.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova