Tuorein sisältö

Vanhemmille kotimainen tietosivusto videopeleistä

27.05.2009 klo 13.56 | Luettu: 11995 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Liikenne- ja viestintäministeriö, Kirkkohallitus, Suomen Poikien ja Tyttöjen Keskus PTK ry, Valtion elokuvatarkastamo, Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry, Suomen kirjastoseura, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Mediakasvatusseura, Suomen Vanhempainliitto sekä Pelialan tutkimus- ja kehittämiskeskus Neogames ovat perustaneet uuden Peliraati.fi -nimisen tietosivuston videopelien parissa aikaansa viettävien lasten vanhemmille.

Sivuston tarkoituksena on auttaa vanhempia ymmärtämään lastensa peliharrastusta, sekä oivaltamaan, että nykyaikaisista peleistä suuri osa on tarkoitettu vain aikuisten pelaajien silmille. Peliraati.fi auttaa vanhempia tarkistamaan jälkikasvunsa pelihyllyssä ja toivelistalla olevien pelien suomenkieliset ja selkeät sisältöselitykset, joissa kerrotaan mm. väkivaltaisesta tai muuten lapsille haitallisesta pelimateriaalista.

V2.fi | Matti Lintula
< The Conduitin tekijö... Pohjois-Korea valloi... >

Keskustelut (16 viestiä)

Mrtikka

27.05.2009 klo 14.19

Tämähän on vallan loistava idea, jos vaan saataisiin PALJON arvosteluita niin vanhemmat säästyisi miettimiseltä. Useinmitenhan ainoa asia mitä vanhemmat varsinaisesti osaavat katsoa on ikäraja, mutta tämä helpottaisi luultavasti tuntuvasti ostosta!
lainaa
Nik0-91

27.05.2009 klo 14.23

Tony Hawk's Project 8:

Tunteiden herättäminen
Veriläiskät olivat näin kokemattomalle hieman ällöttäviä. Itseäkin pelottaa pelata tummoisia pelejä ja ymmärrän hyvin tuon k-16 leiman.Noooot

Hieman nuorempien henkilöjen arvostelut olivat suht hyviä. Gta:ssa on löydetty paljon positiivistäkin, vaikka peli on k-18. Tosin arvostelija on alle 30.
lainaa
Heke32

Rekisteröitynyt 24.06.2008

27.05.2009 klo 14.42

Odotin kyllä jotain aivan hirveää, kun luin mitkä tahot ovat olleet mukana perustamassa. Kuitenkin esimerkiksi HL2-arvio oli oikein mainio. World of Warcraftin arvio taas oli juuri sitä mitä pelkäsin koko sivuston sisältävän: kirjoitetaan mielipiteitä faktoina ja pidetään pahinta ääripäätä tyypillisenä WoW-pelaajana.
lainaa
Tuomas

27.05.2009 klo 14.56

Kun hommassa on kirkko mukana lienee aiheellista kyseenalaistaa minkään tuolla annetun neuvon ja mielipiteen arvo normaaleille ihmisille.

Vaikea sanoa onko parempi vai pahempi että tuo ei ole yksin kirkon pyörittämä. Puhtaasti kirkon juttuna hihhulointi tulisi helpommin esille ja selväksi kun se nyt jää ovelasti asiallisempien osallistujien sekaan. Toisaalta kirkon osallistuminen varmasti rohkaisee peleistä ja nykyajasta pahiten pihalla olevia vanhempia tuonne saamaan edes jotain tietoa.

Wow-arvostelun kommenteissa jo joku hehkutti raadille esikuvaksi christiananswers propagandasivustoa... Jee jee, pelissä on kalsarit housujen päällä -> on saatanasta. :(
lainaa
Maade

27.05.2009 klo 15.28

Oolrait, jos otettaisiin tuosta pois kirkko, suomen "Poikien ja Tyttöjen seura" (Mikä hemmetti sitten onkaan), kirjastoseura ja vanheinpainliitto niin voisi saada jonkinlaisia realistisia arvosteluita.

Tuo on kyllä aivan naurettavaa alkaa arvostelemaan pelejä joillain mustavalkofilmien aikaisilla moraaleilla. Ei siinä että niissä filmeissä olisi mitään huonoa, mutta nuo henkilöt tuntuvat ottavan asiat vähän turhan vakavasti. Muistatteko kun elokuvissa ammuttiin aseilla ja lyötiin toisia? Ei niitä henkilöitä oikeasti sattunut. Ja väittäisin että polygoneja sattuu vielä vähemmän.
lainaa
stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

27.05.2009 klo 16.44

Samalla linjoilla edellisten kanssa. Kirkkohallitus nyt ensimmäiseksi veks, niin saadaan homman uskottavuus edes siedettävälle tasolle.
lainaa
vieras

27.05.2009 klo 17.00

arvostelisivat simsin niin näkevät millainen paholaisen salajuoni se on
lainaa
ville

27.05.2009 klo 17.10

Ai on huono jos sanotaan mitä peleissä tapahtuu. Toihan on aika realistinen arvostelusivusto siinämielessä, ettei ainakaan ole mitään turhaa hypetystä ja väkivallan vähättelyä.
lainaa
PNK

27.05.2009 klo 17.30

Ei kirkkoa pidä ottaa listasta pois, aina kun käyn kirkossa(1krt/3-4v), niin siellä on esillä kuva ihmisestä joka on naulittu ristille kuolemaan ja parhaimmillaan vuotaa vielä verta.
lainaa
papu

27.05.2009 klo 21.08

Kirkko mainittu --> plop plop plop plop plop... (ääni, joka kuuluu, kun herne menee nenään)
lainaa
lolled

27.05.2009 klo 21.44

Lainatakseni Dead spacen arvostelusta: - Juonessa pahaa edustaa Unitologian kirkko, mikä on selvä kuittailu scientologialle. Silti uskonnon näyttäminen pelkästään massahysteriaan ja kulttitoimintaan suuntaavana on sekä epäuskottava että typerää. Ja tietysti lopussa selviää salaliittoteoreetikkojen iloksi että kyse on valtion salaisesta operaatiosta.
hauska sivu
lainaa
Tuomas

27.05.2009 klo 22.24

papu kirjoitti:
Kirkko mainittu --> plop plop plop plop plop... (ääni, joka kuuluu, kun herne menee nenään)


Ja miksi ei menisi? Kirkko on ansainnut arvostelun ja vaikka kritiikki toki toisinaan on liian innokasta on täällä oltu aika aiheellisia. Nimenomaan tällaisissa koulutussivustoissa kirkon osallisuuden pitäisi herättää epäilyksiä. Pahimmat esimerkit ovat tietenkin Jenkeistä, Iranista tai vastaavista mutta emme me suomalaiset suht hyvästä peruskoulutuksesta huolimatta ole immuuneja uskonnon ongelmallisille aspekteille.
lainaa
Weteraani

28.05.2009 klo 09.09

Niin kauan kuin enemmistö suomalaisista nyt kuitenkin kuuluu Kirkkoon, ja kun tuon sivun tarkoitus kuitenkin on toimia ohjenuorana vanhemmille pelien valinnan suhteen - joista siis suurin osa kuuluu kirkkoon - en yllä mainitulle uskontofobialle perusteita.
lainaa
Tuomas

28.05.2009 klo 11.57

Weteraani kirjoitti:
Niin kauan kuin enemmistö suomalaisista nyt kuitenkin kuuluu Kirkkoon, ja kun tuon sivun tarkoitus kuitenkin on toimia ohjenuorana vanhemmille pelien valinnan suhteen - joista siis suurin osa kuuluu kirkkoon - en yllä mainitulle uskontofobialle perusteita.


Eikös kuitenkin toisin päin? Eli kun enemmistö kuuluu kirkkoon on kirkon valta suurempi kuin jos se saataisiin vähemmistöksi?
lainaa
vapa

28.05.2009 klo 12.36

Niin selitä nyt vielä se logiikka, minkä perusteella Suomen Evankelisluterilainen kirkko ei saisi olla mukana moisessa peleihin liittyvässä sivustossa. Vai koskeeko tämä sääntö kaikkia asioita, joiden nimessä esiintyy sana kirkko.
lainaa
Rsihvo

08.06.2009 klo 15.17

Niin, täytyy sanoa että esim hindulainen arvostelija voisi pitää
counterstriken respaamista oikein hyvänä juttuna. Missä tahansa
arvostelussa on kuitenkin arvosteluperusteet olemassa, ja tuolla nuo on näkyvillä, saa katsoa. Arvosteluja kun ei kannata tehdä täysin samoilla perusteilla kuin kaikki muut jo tekevät, vaan keskittyä siihen mitä ei yleisesti ottaen ikinä arvostella eli moraalia ja etiikkaa. Ja nämä on aina vahvasti mielipideasioita, mutta myös sellaisia mitä ei ole totuttu arvioimaan.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova