Tuorein sisältö

Sony voitelee pienkehittäjiä PSP Minis -tarjouksilla

26.08.2009 klo 14.03 | Luettu: 3158 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Sony tahtoo haalia lisää pieniä kehitysstudioita PSP Go -taskukonsolin vanavedessä julkistetun PSP Minis -palvelunsa pariin, kertoo Joystiq. Siinä missä PSN-pelejä kauppaavat studiot joutuvat antamaan hyvityksiä Sonylle käyttämästään PSN-verkon kaistasta, Minis-kehittäjät säästyvät tältä rahareiältä. Tosin 100 megatavuun rajoitetut Minis-pelit eivät suuria määriä myydessäänkään olisi aiheuttaneet kummoisia lisäkustannuksia kehittäjälle kaistamaksuina.

Minis-kehittäjiä ei myöskään kohtaa WiiWare-palvelusta tuttu tuottorajoite, jonka mukaan peliä on myytävä ensin tietty kappalemäärä, ennen kuin kehittäjälle aletaan maksaa hyvityksiä myydyistä peleistä. PSP Minis -kehittäjät pääsevät siis tienamaan teoksillaan välittömästi. Sony on oppinut myös Microsoftin virheistä ja tarjoaa kehittäjille vapaat kädet peliensä julkaisupäivien päättämisessä. Microsoft päättää Xbox Live Arcade -pelien julkaisupäivät itse ja harva julkaisutahti on johtanut melkoisiin julkaisuvuoroaan odottavien pelien jonoon.

V2.fi | Matti Lintula
< Duke Nukem Foreverin... Buzzin MM-hopea Suom... >

Keskustelut (2 viestiä)

tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

26.08.2009 klo 14.38

Hyvä juttu että Sony on lähtenyt liikkeelle vähän vapaamalla aseenteella, joka on hyvä indie -kehittäjille. Voi olla että tästä tulee suosittukkin palvelu.
lainaa
Killerbug

Rekisteröitynyt 02.07.2008

26.08.2009 klo 14.43

Hieno homma, varmaan kannustaa pelintekijöitä tekemään tuonne pelejä.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova