Tuorein sisältö

Exodysseysta puuhataan Mass Effectin korvaajaa PS3:lle

22.10.2009 klo 13.01 | Luettu: 15958 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Steambot Studiosin tulevaisuuteen sijoittuva Exodyssey sai alkunsa alan kuumimpien konseptitaiteilijoiden kuvittamana 176-sivuisena taidekirjana, mutta on laajentumassa nyt myös oikeaksi peliksi. Split-Screenin mukaan pelistä Blast Factorin kehittäneen Bluepoint Gamesin tekemä vain julkaijioille suunnattu prototyyppidemo on jo valmistunut konseptitaiteen tueksi.

Steambot Studiosin mukaan kirja ja peli ovat vasta alkua Exodysseyn universumin esittelylle. PlayStation 3:lle yksinoikeudella kehitettävän pelin julkaisuaikataulusta tai universumin laajennussuunnitelmista ei ole vielä tietoa. Tulevaisuudessa ihmiskunnan tuhoa selvittävän sankarin seikkailuista odotetaan nyt vahvaa vastinetta Xbox 360:lle ja PC:lle kehitettävälle Mass Effect -pelisarjalle.

V2.fi | Matti Lintula
< Top Gearin suosikkit... Microsoftin Ballmer ... >

Keskustelut (26 viestiä)

stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

22.10.2009 klo 13.50

Unohtakaa Mass Effect, Exodyssey tulee!

Yritin huvikseen etsiä vertailtavaksi firmojen track recordit, mutta vaikeaa oli:

Steambot:

http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Search?search=Steamb

Bluepoint Games:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bluepoint_Games

noh, sitten pakan pohjimmainen:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bioware#Games

--

Anyway, tikulla silmään kuka vanhoja muistelee! Annetaan pojille mahdollisuus väsätä oma galaksinsa ja katsotaan mitä siitä sopasta sitten syntyykään.
lainaa
Satikutia

22.10.2009 klo 14.12

Kyseessä voi olla samantyyppinen peli aihealueeltaan, mutta mitään tarkempaa tietoa ei kellään vielä ole.
Ja tuleehan se Mass Effect jatko-osineen myös PS3:lle lopulta. Liian monta lipsahdusta on päässyt PR-henkilöiden suusta, jotta sitä voisi sivuuttaa olan kohautuksella. Eittämättä vain timed-exclusive.

=)
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

22.10.2009 klo 14.16

Joo, eiköhän tämä ole joku huono vitsi. Biowaren kanssa on paha lähteä kilpailemaan laadussa. Exodysseyn universumi on varmasti scifi harrastajien näkökulmasta mielenkiintoinen, mutta tuskin siitä nyt peliä kannattaa alkaa vääntämään.

Edirol:
Katsotaan nyt mitä tyypit saavat aikaiseksi. Jos he esim. kopioivat kaiken mikä on muissa hyvää ja onnistuvat keksimään jonkun hyvän sopan niin mikäs siinä sitten. Mutta varauksella kannattaa suhtautua näihin "Halon tappajiin" tai tässä tapauksessa "Mass Effectin kaatajaan"... :P

Pieni firma on rajoituksista vapaa tekemään mitä lystää ja usein ne innovatiivisimmat pelit tulevat juuri pienistä tuntemattomista firmoista.
lainaa
dream_on

22.10.2009 klo 14.24

Satikutia kirjoitti:

Ja tuleehan se Mass Effect jatko-osineen myös PS3:lle lopulta. Liian monta lipsahdusta on päässyt PR-henkilöiden suusta, jotta sitä voisi sivuuttaa olan kohautuksella. Eittämättä vain timed-exclusive.

=)


Ei tule, koittakaa fanipojat jo uskoa, ei ainakaan se ensimmäinen (ai miksikö? No se on MS Gamestudiosin julkaisema, siksi). Ja tuskinpa tulee kaksi seuraavaakaan, koska trilogia ilman ensimmäistä osaa on aika huono idea.

Joystiq kertoi myös Mass Effect 2:sta seuraavaa:
Matt Atwood at BioWare just contacted us to clarify his statements from earlier today regarding Mass Effect 2's exclusivity to Xbox 360 and PC. He says, "It [exclusivity] actually does exist for Mass Effect 2. And beyond that, we haven't announced any plans."
lainaa
pööpöileväapina

22.10.2009 klo 14.31

Toivottavasti onnistuu ja tulee hyvä. Kyllä ps3:lle scifi peli kelpaisi ja kiinnostaisi, jos on hyvn onistunut. Pelattaa kyllä tuntuu jo olevan liikaa, mutta kai se johonkin väliin mahtuu.
lainaa
Mirr5

Rekisteröitynyt 17.03.2009

22.10.2009 klo 14.37

Mjaa-a, siinä on geneerisistä skifimaalauksista vielä pitkä matka hyvään peliin.
Njoo, tai sitten siitä tulee hyvä peli ja saa taas uuden syyn vihata konsolivalmistajia.

Tuos videoo http://www.youtube.com/watch?v=XpqMgLI4vho
Ihan kivaa mut tosi geneeristä, tulee mieleen Advent Rising Hellgaten hi-tech sotilaspuvuilla.


BTw, mass effect kakkosesta, http://cache.gawker.com/assets/images/9/2009/10/500x_term jotenki tosi huonoja viboja saatu viime aikoina.
lainaa
Exody

22.10.2009 klo 14.59

Hyvältä ainakin näyttää noi ekat kuvat joita pelistä on julkaistu.

http://i36.tinypic.com/jpk1gk.jpg

http://i33.tinypic.com/219yzhw.jpg
lainaa
stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

22.10.2009 klo 15.10

Dekonega kirjoitti:
Niin ja vähän tuon jälkeen tuli tälläistä kommenttia Jay Watamaniukilta joka työskentelee BioWarella: (Mass Effect 2) "They were Xbox 360, PC and "probably PS3"."

Se saattaa tulla, mutta ainakaa nyt siitä ei saa puhua mitään vielä.

Harmi vain, että Puolan kommentit olivat väärinkäsitys:

http://meforums.bioware.com/viewdevposts.html?topic=69893

"Hi folks

There is a report circulating today based on an appearance I made in Poland yesterday. Seems there was a misunderstanding about ME2 coming to PS3.

Let me clarify today: ME2 is coming to PC and X360 only. Look for them both on Jan 26 in NA and Jan 29 in Europe.

Sorry for the confusion."
lainaa
jeremyron

22.10.2009 klo 15.38

Dekonega kirjoitti:
Joo, eiköhän tämä ole joku huono vitsi. Biowaren kanssa on paha lähteä kilpailemaan laadussa...

...varauksella kannattaa suhtautua näihin "Halon tappajiin" tai tässä tapauksessa "Mass Effectin kaatajaan"... :P

Ei tainnut itse pelinkehittäjä mainostaa tätä minkäänlaisena Mass Effectin kaatajana tai vastineena, vaan tuo Split-Screen -sivusto heitteli ihan omiaan.
lainaa
TimedExlu

22.10.2009 klo 15.54

stammy kirjoitti:

Harmi vain, että Puolan kommentit olivat väärinkäsitys

Oli tietysti. Usko ihan mitä vain haluat, jos se oloasi helpottaa. Miten Biowarelle voi sattua tuon tason kämmi, jos pelillä ei ole mitään tekemistä PS3:n kanssa? Biowaren heppu: "ME2 on tulossa luultavasti myös PS3:lle. Oi hupsista, eipäs olekaan. Kunhan vain möläyttelin omiani." Tästä tulee aivan mieleen ne lukemattomat eipäs - juupas uutisoinnit koskien BioShockia.
lainaa
skeel

22.10.2009 klo 16.35

Timed exclusiveissa on tähänkin mennessä ollut aina xbosin kanssa se pointti, että mahdollisista muista alustoista ei puhuta ennen tiettyä ajankohtaa. Sehän nyt on ihan jäkeekäypää ettei PS3 versiosta hiiskuta etukäteen, mutta möläytyksiä sattuu. Minusta tuntuu että tämä riittää Microsoftille, tuskin he ovat maksaneet semmoisia summia, joita PS3 myynneillä EA:lle mahdollisesti kertyisi. Tämä käytäntö vaan sopii tietysti EA:llekin hyvin, koska ei tarvitse keskittyä PS3 käännökseen heti, vaan saadaan peli aikaisemmin ulos ja saadaan MS:ltä vielä kiva bonussummakin.
lainaa
stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

22.10.2009 klo 17.25

TimedExlu kirjoitti:

Oli tietysti. Usko ihan mitä vain haluat, jos se oloasi helpottaa. Miten Biowarelle voi sattua tuon tason kämmi, jos pelillä ei ole mitään tekemistä PS3:n kanssa? Biowaren heppu: "ME2 on tulossa luultavasti myös PS3:lle. Oi hupsista, eipäs olekaan. Kunhan vain möläyttelin omiani."

Olossani ei ole mitään vikaa, kiitos huolenpidosta.

En minä tiedä mitä siellä pressissä on oikeasti tapahtunut. Alkuperäistä videota en ole nähnyt (onko sellaista?) ja luettavana on vain jokin Google Translate puolalaisesta nettisivusta, josta tuo "probably" on PS3 on otettu. Miksi se probably on heittomerkeissä? Mikä on oikein ollut se oikea alkuperäinen kommentti?

Virheitä voi sattua kelle tahansa ja pienessä väsymyksessä voi mennä pelit ja alustat sekaisin. Bioware tekee pelejä sekä boksille, plegelle että PC:lle. Kolmea peliä yhtä aikaa ja kaikilla on erilaiset alustat ja julkkarisuunnitelmat. Tämän hetken tiedon mukaan Kotor tulee vain PC:lle, Mass Effect boksille ja PC:lle yhtä aikaa ja Dragon Age boksille ja PC:lle yhtä aikaa ja sitten myöhemmin PS3:lle. Emt, ehkä Watamies sekoitti ajatuksissaan Dragon Ageen?

Joka tapauksessa postaamassani foorumilinkissä on se viimeinen virallinen kanta, hyvin selkeästi englannilla ilmaistuna. Suora tieto itse lähteestään, ilman välikäsiä.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

22.10.2009 klo 17.50

jeremyron kirjoitti:
Ei tainnut itse pelinkehittäjä mainostaa tätä minkäänlaisena Mass Effectin kaatajana tai vastineena, vaan tuo Split-Screen -sivusto heitteli ihan omiaan.

Itsehän tarkoitin tätä kuohuntaa ylipäätään tuosta V2.fi otsikostakin pääteltävissä olevasta yhteisönmielipiteestä. En tiedä sitten miten käsitit asian.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

22.10.2009 klo 17.52

stammy kirjoitti:
Harmi vain, että Puolan kommentit olivat väärinkäsitys

Se on hauskaa seurattavaa kuinka ensin monta kertaa lipsautetaan ja kiistetään, lipsautetaan ja kiistetään, ja sitten kiistetään vähän vielä lisää ja oho tulikin kauppoihin vaikka ei ollut tarkoitus. Muistakaa miten kävi BioShockin kanssa.
lainaa
Jeah

22.10.2009 klo 18.09

Dekonega kirjoitti:
Muistakaa miten kävi BioShockin kanssa.

Just niin! Koska Bioshock tule pleikalle niin ofc tämäkin tulee!
lainaa
stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

22.10.2009 klo 18.14

Dekonega kirjoitti:
Se on hauskaa seurattavaa kuinka ensin monta kertaa lipsautetaan ja kiistetään, lipsautetaan ja kiistetään, ja sitten kiistetään vähän vielä lisää ja oho tulikin kauppoihin vaikka ei ollut tarkoitus. Muistakaa miten kävi BioShockin kanssa.

Se on myös hauska seurattavaa, kun jonkun asian kieltäminen 50 kertaa ei merkkaa muka mitään, mutta sitten se yksi toisensuuntainen lipsautus onkin väistämätön totuus. Koskas se MGS4 onkaan tulossa boksille? Senkin olen monta kertaa kuullut boksille huhutun tulevan.

Bioshockin kanssa kävi sillä tavalla, että se oli alussa yksinoikeus boksille jolloin lähes kaikki halukkaat kävivät sen kaupasta ostamassa. Reilusti myöhässä tullut PS3-versio ei sitten oikeastaan kiinnostanutkaan enää ketään.

--

Ihan sama se mulle on, jos Massa tulee pleikkarille. Kunhan vaan asia kerrotaan jossain oikeassa lähteessä, eikä millään hämärällä puolalaisella sivustolla, jota sitten hehkutellaan joka käänteessä (enkä puhu pelkästään tästä uutisesta). Toivon myös, että porttaavat samalla ensimmäisen osan, sillä Massa on ehdottomasti suositeltu trilogiana nautittavaksi. Muu nauttimistapa ei tee pelille oikeutta.
lainaa
Massbox

22.10.2009 klo 18.30

stammy kirjoitti:
Toivon myös, että porttaavat samalla ensimmäisen osan, sillä Massa on ehdottomasti suositeltu trilogiana nautittavaksi. Muu nauttimistapa ei tee pelille oikeutta.

Eipä tee, mikä onkin suurin este miksi ME-sarjan pelejä tuskin ikinä pleikalla nähdään.
lainaa
Eculiberty

22.10.2009 klo 19.24

feerik (18 hours ago) Reply
We are still looking for investors, and? haven`t decided of the plateform.
gangsta28ny (19 hours ago) 0 Reply | Spam
can't wait for the? game.
Only on Playstation

`???,
Feerik on siis luultavasti Steam bot studios:issa, joten tämä ei ehkä olekkaan ps3 -sen yksinoikeus?

http://www.youtube.com/user/feerik
lainaa
eculiberty

22.10.2009 klo 19.26

http://www.youtube.com/watch?v=XpqMgLI4vho
lainaa
Eculiberty

22.10.2009 klo 19.27

Mitä vittua V2?
lainaa
jaeger

22.10.2009 klo 20.46

Ihme, että stammy on aina ensimmäisenä melkein jokaisessa uutisessa, joka koskee boskin exclusiveja=) ja jokaisessa Halo sekä ME uutisessa, mutta kuitenkin väittää ettei ole "fanboy". Sokeakin näkee sen vaikka ensimmäisessä viestissä. Hätäpäissään tuo jotain säälittäviä trackrecordeja pöytään. Mitä ne tulevasta kertovat? Rocksteady Studiota ei paljon entiset meeriitit tukeneet ja mikä syntyi alkuun paljon dissausta saaneesta Batman:AA:sta.
lainaa
stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

22.10.2009 klo 20.56

Hyvin huomattu. Oon aivan törkiä Halo- ja Mass Effect-fani, eikä se ole edes mikään salaisuus tai väittämisen kohde koskaan ollutkaan.

Trackrecordit kertovat sen, että oletettavaa on ettei tämä peli tule Massan tasolle yltämään ihan tekijäpoppoon realiteetit huomioon ottaen. Tietysti näin voi vaikka käydäkin, mutta se ei ole todennäköistä. Tämän trackrecord-vertailun häilyvyyden toin esiin jo samaisessa viestissä.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

22.10.2009 klo 23.54

stammy kirjoitti:
Ihan sama se mulle on, jos Massa tulee pleikkarille. Kunhan vaan asia kerrotaan jossain oikeassa lähteessä, eikä millään hämärällä puolalaisella sivustolla, jota sitten hehkutellaan joka käänteessä (enkä puhu pelkästään tästä uutisesta).

Itsellenikin on ihan sama tekevät sen tai eivät, mutta olisivat rehellisiä ja sanoisivat jotain edes aiheesta muuta kuin, että "Tällä hetkellä ei ole kommentoitavaa asiantiimoila kuin, että peli on tulossa Xbox 360 ja Windows alustoille." Eivätkä jatkuvasti soutaisi sen kanssa. Sillä jollain muulla tarkoitan, että "Harkitsimme ja emme toteuta" tai "Meillä on sopimus joka estää sen tekemisen". Jolloin asia olisi sillä selvä.

Toinen juttu onkin sitten kokonaan lehdistö joka tuntuu kiusaavan ja heruttelevan lukijoita sensaatio otsikoillansa.

Mass Effectia olen Windowsilla pelannut ja jatko-osaa odottelen. :P
lainaa
hsffg

23.10.2009 klo 14.28

Jos on vähänkin saman tyylinen kuin Mass Effect niin hyllyyn jää. Mass Effetin menin läpi PC:llä ja oli kyllä täyttä paskaa. Ihmettelinkin, mikä tässä xbotteja niin kiehtoo.
lainaa
Mirr5

Rekisteröitynyt 17.03.2009

23.10.2009 klo 15.52

hsffg kirjoitti:
Jos on vähänkin saman tyylinen kuin Mass Effect niin hyllyyn jää. Mass Effetin menin läpi PC:llä ja oli kyllä täyttä paskaa. Ihmettelinkin, mikä tässä xbotteja niin kiehtoo.

Olihan se kuitenkin melko elokuvamainen, taide oli melko nättiä, ja helposti lähestyttävä.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

23.10.2009 klo 16.33

Mirr5 kirjoitti:
hsffg kirjoitti:
Jos on vähänkin saman tyylinen kuin Mass Effect niin hyllyyn jää. Mass Effetin menin läpi PC:llä ja oli kyllä täyttä paskaa. Ihmettelinkin, mikä tässä xbotteja niin kiehtoo.

Olihan se kuitenkin melko elokuvamainen, taide oli melko nättiä, ja helposti lähestyttävä.
Puhumattakaan hyvästä juonesta ja oivallisesta pelimekaniikasta. Keskusteluidenkin käyminen oli hyvin toteutettu.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova