Tuorein sisältö

Tronille torjuntavoitto Yhdysvalloissa pettymysten viikonloppuna

20.12.2010 klo 14.22 | Luettu: 2707 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Ristiriitaisia mietteitä herättävä Tron: Perintö oli viikonlopun katsotuin elokuva Yhdysvalloissa. Huippukallis, aggressiivisesti mainostettu jatko-osa 28 vuotta vanhalle elokuvalle välttyi monien ennustamalta katastrofilta tienattuaan yli 40 miljoonaa dollaria. Näillä lukemilla leffa ei kuitenkaan tienaa omiaan takaisin lähiaikoina, ellei se yllätä kestosuosiolla tapausten Avatar ja Liisa Ihmemaassa tyyliin. Disney tuhlasi tuotantoon ja markkinointiin reilusti yli 300 miljoonaa.

Suuri osa kriitikoista on pitänyt Tron: Perintöä visuaalisesti omalaatuisena ja näyttävänä vauhtiseikkailuna, jonka aikana ei kannata liikoja - jos lainkaan - ajatella. Osa kriitikoista ei ole nähnyt mitään mistä pitää: tarinalle ja hahmoille on huokailtu siinä missä hengettömille toimintakohtauksille. Vastapainoksi muutamat kriitikot ja monet alkuperäisen elokuvan ystävät ovat ylistäneet neonfantasiaa intohimoisesti.

Jogi-karhu on viimeisin kamala lapsille suunnattu komedia puhuvista eläimistä, joiden villejä kommelluksia on kuvailtu typeriksi ahkerammin kuin mielikuvituksellisiksi. Useampi kuin yksi kriitikko on haukkumisen ohella muistellut kaiholla viime vuonna solvaamaansa Alvin ja pikkuoravat kakkosta.

Yksi vuoden kehutuimmista elokuvista, David O. Russellin ohjaama The Fighter, laskettiin laajempaan levitykseen. Tositapahtumiin perustuvan nyrkkeilydraaman tähti Mark Wahlberg varmasti on erityisen tyytyväinen lämpimään vastaanottoon, sillä hän treenasi elokuvaa varten uskollisesti monia vuosia vastanäyttelijöiden ja ohjaajien vaihtuessa.

Hyvin heikosti menestyi ja heikot arvosanat sai James L. Brooksin ohjaus How Do You Know. Kyseessä on sanakirjaesimerkki floppielokuvasta. How Do You Know on järjettömät 120 miljoonaa dollaria maksanut romanttinen komedia. Budjetti hupeni Brooksin, Jack Nicholsonin, Owen Wilsonin, Paul Ruddin ja Reese Witherspoonin jättipalkkioihin, sekä uusintakuvauksiin, jotka kriitikoiden mietteistä päätellen eivät elokuvaa parantaneet.

Viikonlopun katsotuimmat elokuvat Yhdysvalloissa:

Sija / Elokuva / Viikonlopun tulos / (Kokonaistulos)

1. Tron: Perintö (Tron: Legacy) 43,6 milj. $ (43,6 milj. $) - arvostelu
2. Jogi-karhu (Yogi Bear) 16,7 milj. $ (16,7 milj. $)
3. Narnian tarinat: Kaspianin matka maailman ääriin (The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader) 12,4 milj. $ (42,8 milj. $)
4. The Fighter 12,2 milj. $ (12,6 milj. $)
5. The Tourist 8,7 milj. $ (30,8 milj. $)
6. Kaksin karkuteillä (Tangled) 8,7 milj. $ (127,8 milj. $)
7. Black Swan 8,3 milj. $ (15,7 milj. $)
8. How Do You Know 7,6 milj. $ (7,6 milj. $)
9. Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa I (Harry Potter and the Deathly Hallows, part I) 4,8 milj. $ (265,5 milj. $) - arvostelu
10. Unstoppable - pysäyttämätön 1,8 milj. $ (77,3 milj. $) - arvostelu

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Rammstein julkaisee ... Saksan viisuvoittaja... >

Keskustelut (2 viestiä)

Aki

20.12.2010 klo 14.41

Verohelpotusten takia How Do You Know:n hinnaksi muodostui "vain" 100 miljoonaa dollaria, mutta siihen pitää vielä lisätä markkinointikuluina n. 50 miljoonaa. Kun otetaan huomioon, että yleensä elokuvan kokonaistuotto USA:ssa on avausviikonloppu x4 ja Spanglish teki maailmalla 12 miljoonaa niin 42 miljoonaa on varmaankin melko lähellä lopullista tuottoa. Sitten tietysti vain puolet tuottajataholle eli Columbia Pictures taitaa ottaa tästä sellaisen 130 miljoonan persneton. Kannattiko? Ei vitussa.
lainaa
Zx-4

Rekisteröitynyt 19.07.2007

20.12.2010 klo 16.00

Jogi-karhu on kyllä nähtävä.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova