Tuorein sisältö

Italian Euroviisu valitaan mainekkaan laulukilpailun avulla

02.02.2011 klo 00.03 | Luettu: 1519 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Italian yleisradioyhtiön RAI:n kokoama raati valitsee Italian edustajan vuoden 2011 Eurovision laulukilpailuun San Remo -festivaaliin osallistuvien artistien joukosta.

Italian edustaja Düsseldorfin Euroviisuissa ei välttämättä ole San Remo -festivaalin voittaja, vaan festivaaliin osallistuva artisti, joka raadin näkemyksen mukaan parhaiten soveltuu edustustehtävään.

Jo 61. kerran järjestettävässä perinteisessä italialaisen musiikin vuotuisessa katselmuksessa on tänä vuonna mukana 14 artistia. Osallistujalista on jälleen kerran nimekäs, sillä mukana on mm. neljä Italian euroviisuedustajaa menneiltä vuosilta: Al Bano, Luca Barbarossa, Franco Battiato ja Anna Oxa.

Kilpailijoiden joukossa on myös viime syksynä Italian X-factorin voittanut Nathalie. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Italian euroviisuedustajaksi kaavailtiin juuri X-factor -kilpailun voittajaa. Myös X-factor -kilpailun tuomaristoon kuulunut ja Italian suosituimpiin artisteihin lukeutuva Anna Tatangelo on yksi San Remo -festivaalin osallistujista.

Italia tekee tänä vuonna paluun Eurovision laulukilpailuun 14 vuoden tauon jälkeen.

San Remo -festivaali järjestetään 15.-19. helmikuuta.

(Lähde YLE/Euroviisut)

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Isot pojat hiljensiv... Metallica studioon k... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova