Tuorein sisältö

Hulluja nuo amerikkalaiset: Kuninkaan puhe sensuroituna teattereihin

26.02.2011 klo 23.46 | Luettu: 9963 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Kuninkaan puhe on Yhdysvalloissa kielletty alle 17-vuotiailta, koska siinä sanotaan monta kertaa "fuck". Suomessa elokuva on sallittu kaikenikäisille.

Kuninkaan puhe on menestynyt hyvin taloudellisesti ja se taistelee pian 12 Oscar-palkinnosta. Ehkä leffa voisi menestyä paremminkin? Näin uskoo elokuvastudio, joka on juuri saanut ikärajan 13 sensuroidulle versiolle. Sensuroidussa versiossa ääni katoaa kuin tiettyjen kanavien musiikkivideoissa ikään, kun kuningas sanoo että fuck. Mikäli katsoja osaa lukea huulilta, hän järkyttyy.

Sensuroitua versiota ei voida esittää, ennen kuin oikea versio on poistunut teattereista. Uutta versiota pitää myös mainostaa asianmukaisesti. Aikataulua ei ole lyöty lukkoon, mutta olettama on se, että kunhan Kuninkaan puhe on kasvattanut mainettaan Oscar-gaalassa, alkuperäinen versio poistuu teattereista.

Voi vittu.

Lähde: Hollywood Reporter

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi:n Peltonen höp... Femmat jakoon, tarki... >

Keskustelut (9 viestiä)

Terppa-vaan

26.02.2011 klo 23.56

Entä jos on alle 17v ja kuulee telkkarista kiroilua? Kenet pitää haastaa ja paljon kehtaa pyytää korvauksia?
lainaa
Tumppi

26.02.2011 klo 23.57

Suomessahan tätä sensurointia on harrastettu tekstityksissä iät ajat. Vai muistaako joku milloin fuck you olisi käännetty rehellisesti haista vituksi?
lainaa
Osiris

27.02.2011 klo 00.01

Tekstityksissä sensurointia harrastetaan varmaankin siksi, että ei ole luonnollista kirjoittaa alatyylisyyksiä niin kuin niitä on luonnollista sanoa.
lainaa
vattu

27.02.2011 klo 11.19

Miks sen kunkun pitää ylipäänsä hokea teinimäisesti tuota 'vittua' ?
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

27.02.2011 klo 11.28

vattu kirjoitti:
Miks sen kunkun pitää ylipäänsä hokea teinimäisesti tuota 'vittua' ?
Ooks nähny sen leffan? I know, cheap shot, but it works.

"In this grave hour fuck fuck fuck perhaps the most fateful in our history bugger shit shit."
lainaa
NIin

27.02.2011 klo 13.24

Suomessahan elokuvia ja kirjoja ei ole koskaan sensuroitu
lainaa
lls

27.02.2011 klo 16.08


Ei helvetti taas. Kyllä, Suomessa on sensuroitu elokuvia. Niin on myös tehty joka maassa. Tekstitykset usein "miedompia" koska kirjoitettu teksti kuulostaisi typerältä "anna vittu tänne vittu se vitun ase, vittupää". Uutinen on siis (jos luitte) että jenkeissä tuodaan uusi sensuroitu versio kriitikoiden ylistämästä leffasta. Voiko kukaan täysin pihalla Suomen ja Usan eroavaisuuksista oleva sanoa, että Suomessa tapahtuu näin?

Ihmiset ovat niin nykyään jenkkiviihteen sokaisemia USA-faneja, etteivät tajua miten hienosti täällä on. Tissejä voi näyttää suht hyvin vaikkapa keskellä päivää. Amerikassa taas useilla kanavilla leffoat esitetään sensuroituna, siis ihan äänet pois kirosanojen kohdalla (tai pahempaa, erikseen dubattu, etsikää tubesta Big Lebowskia tai Goodfellasia) ja blurrauksia. Suomessa on asiat tämän suhteen hienosti, kai sitten monien mielestä tämä on kuin Britannia ja Austalia..
lainaa
Miismu

27.02.2011 klo 16.52

Juuri näin ^
lainaa
Weteraani

28.02.2011 klo 14.16

Tumppi kirjoitti:
Suomessahan tätä sensurointia on harrastettu tekstityksissä iät ajat. Vai muistaako joku milloin fuck you olisi käännetty rehellisesti haista vituksi?

Niin usein, ettei jaksa edes muistaa. Kiroilu ja (epäseksuaalinen) alastomuus tulevat ensimmäisenä mieleen niistä asioista, joissa Suomen sensuuri on käytännössä olematonta.

Eli muutama kirosana taikka alasti esitetyt ihmiset (jopa full frontalina) eivät ole Suomessa juuri ikärajoja nostaneet.

Ja huvittavaa kyllä, ei aina väkivaltakaan, koska Suomessa otetaan huomioon se, kuinka "etäännyttävää" se väkivalta on. Tarkkoja kriteerejä en tiedä, mutta tuoreimpana esimerkkinä tiedän ainakin sen, että Inceptionin ikäraja suomessa on 13, muissa pohjoismaissa 15.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova