Ilosaarirock tallennettiin kansien väliin

09.07.2011 klo 10.27 | Luettu: 1461 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Ilosaarirockin 40-vuotista historiaa esittelevä Ilosaarirock – 40 vuotta tarinoita –kirja julkaistaan festivaalin virallisten avajaisten yhteydessä maanantaina 11. heinäkuuta ravintola Kerubissa. Kirjan toimituksesta vastuun on kantanut toimittaja Olli Sorjonen.

Avajaisissa on paikalla kirjan toimittajakunta sekä Ilosaarirockin, Ilovaarirockin, Vekararokin ja Popkadun vaikuttajat. Festivaaliviikon avaa Joensuun kaupungin kulttuurijohtaja Janna Puumalainen. Avajaisten elävästä musiikista vastaavat suomi-indien kolme cowboyta: Ville Härkönen, Janne Laurila ja Ville Leinonen, jotka esittävät parhaimmat Ilosaarirockissa aikojen saatteessa kuulluista kappaleista. Tilaisuus on pääsymaksuton ja ikärajaton.

Joensuun Popmuusikot ry:n julkaisema Ilosaarirock – 40 vuotta tarinoita on nimensä mukaisesti kokoelma tarinoita festivaalin historian varrelta. Kirjaa varten on haastateltu suuri joukko artisteja, Ilosaarirockin voimahahmoja sekä suomalaisen musiikkialan vaikuttajia A.W. Yrjänästä Ilkka Alankoon ja Jukka Ormaan. Kirjoittajakuntaan kuuluvat toimittajien lisäksi muun muassa Jouni Hynynen ja Jarkko Martikainen.

Arkistomateriaalia ja aikalaishaastatteluja yhdistelevä teos laajenee Ilosaarirockin historiakertomuksen ohella kuvaukseksi joensuulaisen ja suomalaisen rockkulttuurin kehittymisestä. Kirja tulee myyntiin tiistaina 12.7. Ilosaarirockin verkkokauppaan, levykauppa Levy-Eskoille, Carelicumiin sekä Joensuun Suomalaiseen kirjakauppaan. Kirjaa myydään myös Ilosaarirockissa 15.-17.7.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Flow valmis, katso v... Ruisrockin perjantai... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova