Tuorein sisältö

Windows 8 -käyttöjärjestelmän kehittäjäversio on julkaistu

14.09.2011 klo 12.10 | Luettu: 4093 kertaa | Teksti: Samuel Kohtala


Microsoft on tänään julkaissut alustavan ohjelmistokehittäjille suunnatun pre-beta-version Windows 8 -käyttöjärjestelmästään. Developer Preview -nimellä kulkeva versio ei tarvitse erillistä aktivaatiota, mutta osa toiminnoista saattaa olla vielä käyttäjien ulottumattomissa. Microsoft ei myöskään tarjoa käyttötukea kyseiselle julkaisulle.

Windows 8 on sekä tableteille että tavallisille tietokoneille suunnattu käyttöjärjestelmä, jonka odotetaan synnyttävän tiukkaa kilpailua tablettitietokoneiden markkinoille.

Kehittäjäversio on ladattavissa tämän linkin takaa.

Asiasta uutisoi Geeky Gadgets.

V2.fi | Samuel Kohtala
< Spinefarm Records na... Heavyveteraani OZ te... >

Keskustelut (3 viestiä)

JaniK

14.09.2011 klo 14.32

Pistimpä lataukseen.
lainaa
aaaatu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

14.09.2011 klo 17.53

saako tämän bootcampittua iPadille?
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

14.09.2011 klo 21.11

Kävin hakemassa, asensin testikoneeseen. Hyvin toimii paria pienempää ongelmaa lukuun ottamatta. Tietysti jos olisi kosketusnäyttö saisi tuosta enemmän irti. Kehitysympäristöllä vähän säädin ja totesin, että aika yksinkertaista noitten sovelmien kehitys jos ei lähde säätämään mitään ihan kauhean monimutkaista kokonaisuutta. SIlloin kannattaa suoraan hylätä Metro (minun mielestäni), ja käyttää Win32:sta kuten ennenkin. Tai QT:ta, tai jotain.

Jos jotain pahaa pitäisi sanoa, niin uusi Start-valikko on lievästi sanottuna sellainen, että sitä ei kyllä olla ihan loppuun asti vielä mietitty ja toivottavasti ne nyt parantaa noiden asennettuna olevien sovellusten selausta jotenkin Windows 8 -jakelussa enemmän julkaisua kohti liikuttaessa. Lisäksi hiiri-käyttäjät tuntevat olonsa vähintäänkin kummalliseksi tietyistä... näkökulmista johtuen joita järjestelmässä Metro:n sisäänrakennuttaminen aiheuttaa.

Minulle tämä vaikuttaa vähän siirtymäkauden päivitykseltä, mutta ei kuitenkaan ole sellainen. En ehtinyt käymään vielä varmaan puoliakaan kaikesta uudesta ja jännästä mitä Developer Preview:ssä on tarjolla. :)
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova